Comunitats taurines de tota Espanya es reuniran a Puçol per debatre sobre la festa i compartir experiències

La trobada se celebrarà els dies 22 i 23 de juny i assistiran representants d'Andalusia, Aragó, Navarra, Castella i Lleó, i Castella-la Manxa, Catalunya, Extremadura, Madrid i País Basc, entre altres

Comunitats taurines de tota Espanya es reuniran a Puçol els dies 22 i 23 de juny en una trobada que té com a objectiu debatre sobre la festa, donar a conéixer les peculiaritats de la mateixa en cadascuna d’elles i compartir experiències, reivindicacions i necessitats.

A la trobada, que tindrà lloc al Centre Social de Puçol, està previst que assistisquen representants d’Andalusia, Aragó, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Catalunya, Extremadura, Madrid, Múrcia, Navarra i País Basc.

Esta iniciativa s’ha donat a conéixer hui en el transcurs de la Comissió de Bous de Carrer en la qual, baix la presidència del director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, també s’ha abordat l’estat de situació del reglament de modificació del Decret 31/2015, de 6 de març de Bous al Carrer.

En este sentit, José María Ángel ha reafirmat “el compromís de l’administració a seguir treballant per la seguretat a la festa a través de tots els mecanismes possibles, i la lluita contra la picardia que es dóna en els festejos taurins”.

Durant la reunió s’ha informat sobre la moratòria fins a l’any 2019 en la tramitació del reglament de modificació del decret 31/2015, de 6 de març de Bous al Carrer para, d’esta manera, trobar entre tots els col·lectius afectats, una solució al tema dels dos metges que han d’atendre els festejos, sense que s’ocasione cap perjudici a la festa la temporada taurina de la qual està a punt de començar.

També s’ha presentat un informe sobre el reglament que regula les classes pràctiques de les escoles taurines a la Comunitat Valenciana i altres espectacles i esdeveniments taurins, extret del mateix decret i que ve a donar resposta a les peticions dels ajuntaments i les quatre escoles taurines de la Comunitat Valenciana, que han sol·licitat aprovar amb caràcter d’urgència una norma sobre estes qüestions per facilitar les seues tasques de formació.

El citat reglament respon, igualment, a la necessitat de dotar d’una ordenació, inexistent fins hui, als anomenats popularment espectacles ‘Grand Prix‘, realitzats amb caps de bestiar de menys de dos anys. Per tant, s’ha proposat la seua inclusió en la citada norma al no ser pròpiament festejos de bous al carrer.

Finalment, altres aspectes del reglament fan referència a la necessitat de regular els canvis sobrevinguts de caps de bestiar quan l’administració no pot actuar de manera immediata per ser dia festiu o hores inhàbils; i la introducció d’una normativa referida a les becarrades populars.

Publicitat