viernes, 29 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Comunitat Valenciana projecta 11 nous hotels i prop de 2.390 habitacions fins al 2026 amb una inversió de 191 milions

L'augment en els últims anys ascendeix al 37%, recuperant atractiu com a destinació urbana d'inversió per la forta millora de la rendibilitat.Així, València se situa en el segon grup de ciutats que capten la inversió

Un informe de Deloitte apunta al creixent interés inversor en el segment hoteler a la Comunitat Valenciana i assenyala que, hui dia, hi ha projectats fins a l’any 2026 en 11 nous hotels i prop de 2.390 habitacions en la regió, amb una inversió prevista ascendiria a 191 milions d’euros, 135,2 milions per a la construcció de nous hotels i 55,7 per a reformes de l’oferta ja existent.

La firma ha presentat aquest dijous al sector hoteler i financer de la Comunitat Valenciana l’estudi ‘Principals indicadors d’inversió hotelera 2018’, que recorda que Espanya s’ha “consolidat” com a segon país receptor de turistes estrangers per darrere de França, però adverteix sobre certa ralentització” en el creixement, una “atonia” marcada per la situació dels països europeus emissors de turistes i per la recuperació d’altres destinacions vacacionals.

En l’àmbit de la Comunitat Valenciana, va aconseguir en 2018 un rècord en l’arribada de turistes internacionals amb 9,2 milions de visitants, un 3,1% més interanual i un 57% més que en 2010. El gasto, per la seua banda, també va marcar màxims amb 9.000 milions, un 4,9% més respecte a 2017.

En els últims tres anys, segons l’informe, el segment vacacional ha crescut en RevPar (l’indicador d’ingressos per habitació disponible) un 20%, en línia amb la mitjana nacional i el segment urbà, concretament a València cabdal, un 12% interanual, una de les millors dades del país. L’augment en els últims anys ascendeix al 37%, recuperant atractiu com a destinació urbana d’inversió per la forta millora de la rendibilitat.

Així, València se situa en el segon grup de ciutats que capten la inversió, després de Barcelona, Madrid, Sant Sebastià, Màlaga o Palma, i en el segment vacacional la costa valenciana se situaria després de les illes. En tot cas, des de Deloitte han destacat que la inversió hotelera és “un valor a l’alça”, es considera un actiu líquid i ho demostren les transaccions que s’han tancat en l’últim any.

A la Comunitat “hi ha activitat inversora”, ha apuntat el director de Financial Advisory de Deloitte Finance Corporate Marc Molas, que ha subratllat que existeix oferta per part del mercat per a donar resposta a qualsevol tipus de demanda i a operacions amb més i menys risc, en el centre o la perifèria i en el mar o l’interior.

El major interés inversor es dóna en els segments més amplis perquè són els que tenen major demanda, situant-se en aquest punt els hotels de 4 estreles.

El gerent de Financial Advisory de Deloitte Félix Villaverde ha detallat la inversió projectada a la Comunitat Valenciana fins al 2026 i s’ha referit a alguns projectes rellevants corresponents a noves obertures, concretament l’Autograph Collection, un 4 estreles a València que estarà en l’antiga seu de la CAM, l’Axel València, un altre 4 estreles que suposa la reconversió d’una antiga casa senyorial en el barri del Carme o el Sweet Hotel Blanquerias, un 4 estreles que se situarà en l’antiga seu del PSPV.

Quant a les reformes, estan previstes en l’Only You València (4 estreles, València), amb una inversió de 18 milions d’euros per a reformar integralment l’Hotel Astoria de València, el Selomar (4 estreles, Benidorm) que es rehabilitarà integralment després de més d’una dècada de deteriorament amb una inversió aproximada de 19 milions d’euros o el Río Park (4 estreles, Benidorm), que està sent rehabilitat en dues fases.

UNA PLAÇA HOTELERA “OBSOLETA”
D’altra banda, ha subratllat que la mitjana d’edat de la plaça hotelera a la Comunitat és d’11 anys, per damunt de la nacional, de 8,7. A més, la vida útil d’un hotel s’estima en 10 anys segons els estàndards de mercat i es considera que està en estat òptim de 0 a 5 anys, termini en el qual també aconsegueix major rendibilitat.

Per açò, des de Deloitte considera que la plaça valenciana “està obsoleta” i requeriria 261 milions d’euros per a actualitzar-la, la qual cosa suposa també “una oportunitat d’inversió”.

Últimas noticias

Contenido relacionado