6.3 C
Valencia

Els centres concertats pagaran als docents per excursions de més d’un dia

L'acord al qual han arribat els sindicats i patronals de l'escola concertada contempla pagar per primera vegada als professors per les excursions escolars de més d'un dia.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’acord al qual han arribat els sindicats i patronals de l’escola concertada contempla pagar per primera vegada als professors per les excursions escolars de més d’un dia.

En el marc de la negociació del VI conveni col·lectiu estatal, els docents comptaran amb cobertura jurídica i econòmica que, fins a este moment, no estava regulada i depenien dels centres i de la voluntarietat de cada professor. Depenent de cada centre, les excursions escolars «es bonifiquen amb dies extra de descans o amb un pagament al marge de la nòmina», segons van explicar fonts patronals.

No obstant això, l’acord estableix l’obligació d’abonar als professors unes quantitats econòmiques concretes per la seua participació en les excursions de més d’un dia. Segons l’acord les quantitats seran: 50 euros «per cada dia lectiu o laborable no lectiu de presència obligatòria en el centre que coincidisca amb l’eixida», 80 euros «per cada dia no lectiu o laborable de no presència en el centre, inclòs els dissabtes, que coincidisca amb una eixida de caràcter nacional, i 90 euros «per cada dia no lectiu o laborable de no presència en el centre, inclòs els dissabtes, que coincidisca amb una eixida de caràcter internacional».

A aquestes quantitats, cal sumar la «revaloració anual» conforme a l’IPC de l’any anterior. A més, el pagament dels complements salarials als docents serà a càrrec dels propis centres educatius. Pel que molts centres poden veure’s obligats ha regular les eixides que s’encariran per als pares.

- Publicitat -

Segons van valorar fonts sindicals, amb la signatura d’aquest acord s’acaba amb la polèmica que existia sobre si els professors estan obligats o no a implicar-se en les excursions dels alumnes. A partir d’ara, es fixa un marc que empara aqueixa voluntarietat de manera expressa, en quedar per escrit que «en el cas que l’empresa organitze per a l’alumnat una activitat fora del centre de més d’un dia de duració, podrà comptar amb les persones treballadores que, de forma expressament voluntària, accepten participar en la realització d’estes eixides».

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,562FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià