6:19 pm - Monday, 6 July 2020

Conclou la primera fase de la peatonalització de l’entorn de la Plaça de l’Ajuntament de València

- Publicidad -Reciplasa

Les jardineres de formigó verd no han estat exemptes de polémica.

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La secció de Senyalització del Servici de Mobilitat de València conclourà al llarg d’aquest dimarts la primera fase de la peatonalització de la plaça de l’Ajuntament i el seu entorn, amb la realització dels últims treballs de delimitació dels 12.000 metres quadrats de calçada recuperats per a ús per als vianants, abans emprats per al pas i estacionament de vehicles motoritzats.

Aquesta primera fase ha consistit en la reordenació dels usos de l’espai públic existents i de tots els fluxos de la circulació motoritzada obligada “per a mantindre garantida l’accessibilitat de residents, transport públic i proveïdors comercials”, ha indicat el consistori en un comunicat.

Aquesta delimitació s’ha realitzat mitjançant els elements de senyalització horitzontal i vertical i mobiliari urbà dotat de vegetació mediterrània de 30 espècies diferents, que suposa la primera de les dos fases que –una vegada finalitzades– completaran l’actuació de recuperació de l’espai públic empresa per la regidoria de Mobilitat Sostenible.

El disseny de l’actuació, realitzat per l’equip valencià de paisatgistes, arquitectes i agrònoms integrats en l’equip La Paisatgeria, i aprovat per la Comissió municipal de Patrimoni, consta d’aquesta primera fase en la qual s’ha delimitat l’espai i d’una segona, en la qual es dotarà a aquest de contingut, i que es començarà a aplicar una vegada el servici de Manteniment d’Obres i Infraestructures complete la renovació del ferm de la plaça i el seu entorn.

D’antuvi, la qual cosa ja és visible és la “recuperació de l’espai públic”, delimitada en bona part per un mobiliari urbà (que inclou des dels nous elements de mera segregació d’espais com els més de 200 maceters i tota la vegetació i arbrat que els acompanyen) que ha suposat una inversió de 180.000 euros, i que podrà ser resituat per a realitzar en altres emplaçaments una vegada es realitze d’ací a uns anys una reurbanització definitiva de l’entorn”.

“Han passat més de dos anys i mig des que a l’octubre del 2017 anunciàrem en roda de premsa que els valencians recuperaríem per a l’ús públic de la ciutadania, i no com a mer aparcament i via de pas, la plaça de l’Ajuntament de la nostra ciutat. I hui 12 de maig del 2020, podem dir de nou que hem complit la nostra paraula”, ha anunciat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

L’edil ha indicat que, malgrat que a nivell d’accessibilitat i mobilitat la plaça i el seu entorn ja funcionaran demà amb nova operativitat incloent la nova xarxa d’EMT, l’actuació de Mobilitat Sostenible per a recuperar la plaça i el seu entorn com a espais de qualitat es completarà amb l’execució de la segona fase de l’actuació encarregada a la Paisatgeria, en la qual es dotarà l’espai recuperat de zones de jocs infantils, més mobiliari urbà, ombres, etcètera, que seran presentats més endavant.Imprimir

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Un menor de 15 anys, atés en colpejar-se al saltar a l’aigua en una cala de la Renegà

Després de l'assistència, el ferit ha estat traslladat a l'hospital General Universitari de Castelló en l'ambulància de suport vital bàsic.

L’Ajuntament de Vila-real paga prop de 140.000 euros en hores extres i ajudes al personal municipal

Concretament, s'han abonat als empleats municipals un total de 125.172 euros en concepte d'hores extraordinàries i 13.973 euros d'ajudes socials, de manera que queden liquidades les quantitats pendents del passat any.

Es descarta la ‘immunitat de grup’ a Espanya perquè només el 5,2% de la població té anticossos COVID

L'Estudi Nacional de Seroprevalencia ENA-COVID indica que la prevalença més elevada d'anticossos es troba en personal sanitari (10%) i en treballadors de residències i centres sociosanitaris (7,7%)

Compromís proposa crear ‘cases de part’ en els hospitals públics

Mònica Àlvaro: “No es pot obviar com la crisi de la COVID-19 ha posat de manifest la necessitat d’impulsar este tipus de mesura que millora la seguretat, l'atenció a l'embaràs, el part i el puerperi immediat”

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià