22.2 C
Valencia

Conclou la primera fase de la peatonalització de l’entorn de la Plaça de l’Ajuntament de València

Les jardineres de formigó verd no han estat exemptes de polémica.

- Publicitat -AVL

La secció de Senyalització del Servici de Mobilitat de València conclourà al llarg d’aquest dimarts la primera fase de la peatonalització de la plaça de l’Ajuntament i el seu entorn, amb la realització dels últims treballs de delimitació dels 12.000 metres quadrats de calçada recuperats per a ús per als vianants, abans emprats per al pas i estacionament de vehicles motoritzats.

Aquesta primera fase ha consistit en la reordenació dels usos de l’espai públic existents i de tots els fluxos de la circulació motoritzada obligada “per a mantindre garantida l’accessibilitat de residents, transport públic i proveïdors comercials”, ha indicat el consistori en un comunicat.

Aquesta delimitació s’ha realitzat mitjançant els elements de senyalització horitzontal i vertical i mobiliari urbà dotat de vegetació mediterrània de 30 espècies diferents, que suposa la primera de les dos fases que –una vegada finalitzades– completaran l’actuació de recuperació de l’espai públic empresa per la regidoria de Mobilitat Sostenible.

El disseny de l’actuació, realitzat per l’equip valencià de paisatgistes, arquitectes i agrònoms integrats en l’equip La Paisatgeria, i aprovat per la Comissió municipal de Patrimoni, consta d’aquesta primera fase en la qual s’ha delimitat l’espai i d’una segona, en la qual es dotarà a aquest de contingut, i que es començarà a aplicar una vegada el servici de Manteniment d’Obres i Infraestructures complete la renovació del ferm de la plaça i el seu entorn.

D’antuvi, la qual cosa ja és visible és la “recuperació de l’espai públic”, delimitada en bona part per un mobiliari urbà (que inclou des dels nous elements de mera segregació d’espais com els més de 200 maceters i tota la vegetació i arbrat que els acompanyen) que ha suposat una inversió de 180.000 euros, i que podrà ser resituat per a realitzar en altres emplaçaments una vegada es realitze d’ací a uns anys una reurbanització definitiva de l’entorn”.

“Han passat més de dos anys i mig des que a l’octubre del 2017 anunciàrem en roda de premsa que els valencians recuperaríem per a l’ús públic de la ciutadania, i no com a mer aparcament i via de pas, la plaça de l’Ajuntament de la nostra ciutat. I hui 12 de maig del 2020, podem dir de nou que hem complit la nostra paraula”, ha anunciat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

L’edil ha indicat que, malgrat que a nivell d’accessibilitat i mobilitat la plaça i el seu entorn ja funcionaran demà amb nova operativitat incloent la nova xarxa d’EMT, l’actuació de Mobilitat Sostenible per a recuperar la plaça i el seu entorn com a espais de qualitat es completarà amb l’execució de la segona fase de l’actuació encarregada a la Paisatgeria, en la qual es dotarà l’espai recuperat de zones de jocs infantils, més mobiliari urbà, ombres, etcètera, que seran presentats més endavant.Imprimir

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,791FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Oliva torna al Nivell 1 per la remissió de la incidència dels contagis de Covid-19

La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Oliva en col·laboració amb els serveis sanitaris i de salut de la ciutat comunica que es revertiran les mesures sanitàries tornant al Nivell 1.

Denuncien la inseguretat dels vigilants als trens de València a Castelló i Caudiel

El sindicat CSIF explica que els caps de setmana un sol professional atén freqüències que aconsegueixen els 200 passatgers.

Intervenen un laboratori de marihuana a Torrent

Han intervingut 100 plantes de marihuana en un domicili i han detingut a dos homes.

Ivace dona suport al desenvolupament de plans empresarials de 41 pimes innovadores

Les empreses beneficiàries són del sector de la biotecnologia, logística, alimentació ecològica, noves tecnologies o emprenedoria.

Detenen a un home a Alzira per intentar agredir sexualment a una dona

Va intentar emportar-se a la dona per la força colpejant-la en la cara.
- Advertisement -

: Valencià