Les ‘Magues de Gener’ tornaran a omplir d’il·lusió a la infantesa de València

La Cavalcada recorrerà este diumenge, a partir de les 11:30, els principals carrers de centre de la ciutat per acabar a la plaça de l'Ajuntament i contarà entre altres novetats en una actuació "extraordinària" dels membres del mític grup valencià 'Al Tall'

València celebrarà este diumenge 12, una trobada festiva i familiar dedicada a la infantesa amb la Cavalcada de ‘Les Magues de Gener’. Esta tradició, que ve de temps de la República, i recuperada des de fa ja cinc anys per la Societat Coral El Micalet, busca ser una festa pels més menuts amb la complicitat i la il·lusió dels centenars de persones que participen en este encontre per la tolerància i el respecte que celebra el solstici d’hivern.

De fet, les ‘Tres Magues de Gener’, Llibertat, Igualtat i Fraternitat-Sororitat, és això el que representen, com recorden des de l’organització. A més, enguany com a novetat, l’esdeveniment d’este diumenge ha vingut envoltant de tot un seguit d’actes culturals paral·lels entre el que es troba l’edició d’un llibre gràfic molt especial.

Es tracta del Cançons laiques 2 en el que han participat 15 poetes que han col·laborat en este treball que inclou un disc amb diverses cançons infantils.

A més, l’entitat organitzadora també ha presentat el llibre La il·lusió ens uneix, que recopila gràficament les quatre edicions precedents baix el prisma de diferents fotògrafs que han reflectit en les seues instantànies l’alegria de les xiquetes i xiquets al pas de la Cavalcada de les Magues de Gener i la participació de la ciutadania, grups de dolçaina i tabal, batukades, muixerangues, grups de dansa, bandes de música, formacions musicals, gegants i cabuts, animadors, associacions, institucions… esta desfilada laica.

LES ‘MAGUES DE GENER’ 2020

Les dones que encarnaran a les Magues de Gener aquest any són la periodista i exdiputada, Llum Quiñonero (Llibertat); la professora d’anglès i sindicalista, Beatriu Cardona (Igualtat); i la professora i ecologista, Lucrecia Manzanares (Fraternitat-Sororitat). Enguany les varetes màgiques que portaran estaran rematades amb hortalisses com a metàfora de la defensa de la comarca de L’Horta.

ACTUACIONS D’EXCEPCIÓ PER ESTE DIUMENGE

L’actuació ‘d’Al Tall’ i del grup d’albaes ‘Pignatelli’ serà una de les grans novetats d’este diumenge quan finalitze la Cavalcada de la Festa de la Infantesa, que començarà en el Parterre a les 11.30h i seguirà pels carrers de la Pau i Sant Vicent fins arribar a la plaça de l’Ajuntament on les Magues de Gener oferiran uns breus discursos des de la balconada del consistori.

CAVALCADA ‘FEMINISTA’

Des de l’organització, a més d’agrair la participació de 48 agrupacions que ompliran els carrers de València, Cristina Escrivà, coordinadora del projecte i membre de la junta directiva del Micalet, ha destacat “l’impacte positiu de la iniciativa en la societat valenciana; desitgem que cresca més i amb el temps es convertisca en una tradició arrelada a la ciutat que visibilitze el treball de tantes associacions i persones que treballen pel ben comú”.

Escrivà ha subratllat també “el caràcter feminista d’una celebració que situa a la dona com a referent i que uneix a la societat civil en un exercici de voluntarisme en benefici de la infantesa”.

“COINCIDÈNCIA” PROGRAMÀTICA amb UNA CONCENTRACIÓ “MOLT DISTINTA”

Com anècdota d’enguany, precisament este diumenge, a les 12 del migdia, VOX pretenia fer una concentració a la plaça de l’Ajuntament de València que ha hagut de ser traslladada a un altre indret per la coincidència en este acte.

Cal recordar que El Micalet, una societat musical fundada l’any 1893, va ser declarada d’Utilitat Pública en 1978 i es configura com un espai de referència per la seua important activitat educativa i cultural, així com pel seu paper en l’articulació de la societat civil valenciana des de fa 126 anys. L’entitat, sense ànim de lucre, compta amb 554 socis i 163 alumnes en l’Escola de Música Matilde Salvador, d’ensenyaments no reglats, i al centre autoritzat Institut Musical Giner on s’imparteixen estudis oficials d’Ensenyament Elemental i Professional.

CatalanSpanish