domingo, 26 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El II Concurs Escolar d’Escriptura en valencià arriba de la mà de l’AVL

El termini de presentació dels treballs serà de l'1 al 26 d'octubre

La festa que més t’estimes’. Este és el tema triat per a la segona edició del Concurs Escolar d’Escriptura, dirigit a estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (ESO). L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) torna a organitzar, després de l’èxit de la primera convocatòria, un nou certamen que té com a objectiu promoure la llengua valenciana entre els joves.

El president de l’AVL, Ramon Ferrer, junt als representants de les empreses col·laboradores que recolzen esta iniciativa, El Corte Inglés, Bioparc, Caixa Popular i Fundació Bromera, han presentat hui en la sala Àmbit Cultural de El Corte Inglés de València este concurs i han convidat als centres públics, concertats i privats a promoure la participació entre els seus estudiants.

L’Acadèmia ha iniciat hui l’enviament de les bases del concurs a tots els centres de la Comunitat Valenciana. El treball ha de tenir una extensió entre cinc-centes i huit-centes paraules escrites a ordinador i es podran presentar de l’1 al 26 d’octubre.

Novetats de l’edició

La principal novetat de l’edició és el desdoblament del concurs en dos categories: una de primer i segon, i una altra de tercer i quart d’ESO. El motiu d’este canvi persegueix equiparar millor les possibilitats dels participants. L’any passat van ser aproximadament 1.000 estudiants els que van presentar els seus treballs i Ramon Ferrer ha assenyalat que estan “convençuts” que enguany doblegaran la participació.

Altra novetat és la temàtica. ‘La festa que més t’estimes’ és, segons Ferrer, “un tema afectiu” que busca una major complicitat amb el professorat i, sobretot, amb els estudiants amb l’objectiu d’aconseguir la màxima participació possible. “Este tema ens permetrà conèixer les diferents festes que existeixen en el nostre país”, ha assenyalat el president de l’AVL.

Premis

Enguany hi haurà tres premis a repartir. El primer premi consistirà en un val d’un import de 1.500€ per cada categoria, dels quals 1000€ seran per al centre i 500€ per a l’alumne; el segon premi tindrà un valor de 900€ per categoria, 700€ per al centre i 200€ per a l’alumne, i el tercer premi serà de 600€ per categoria, 500€ per al centre i 100€ per a l’alumne. A més, s’atorgaran amb els premis un lot de llibres de l’AVL i de la Fundació Bromera.

També existeix un premi especial de 1000€ que l’AVL li donarà al centre educatiu que més fomente el concurs entre els seus alumnes i present un major nombre de redaccions. En cas d’empat, el premi es fraccionarà entre els centres. Tots els premis seran lliurats el 24 de novembre en el monestir de San Miguel dels Reis.

Col·laboració público-privada

Des de Bioparc han destacat la col·laboració entre les diferents empreses i entitats, la qual cosa ha permès “fomentar esta iniciativa”. Caixa Popular ha assenyalat que és “un orgull” participar en este certamen que promou la utilització del valencià i la tradició festera dels pobles de la Comunitat, mentre que des de la Fundació Bromera, que s’incorpora enguany al projecte, han indicat que este concurs és molt interessant “perquè permet conèixer a joves escriptors”.

 

Últimas noticias

Contenido relacionado