Color, aromes i sabor en la 58 edició del Concurs Internacional de Paella de Sueca

Esta famosa cita gastronòmica tindrà lloc el pròxim 16 de setembre

Un any més se celebra el Concurs Internacional de Paella de Sueca. Des de 1961, este esdeveniment gastronòmic s’ha convertit en una trobada ineludible per als amants del plat més popular de la Comunitat Valenciana. Enguany arriba l’edició 58, que se celebrarà el pròxim 16 de setembre a Sueca i tindrà presència local, nacional i internacional.

El Cub de les Comarques de la Marina de València ha acollit este matí la presentació d’esta cita. El coordinador del concurs, Jesús Melero; l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el regidor d’Esports i Cultura de Sueca, Vicent Baldoví; el director de comptes de Socarrat Studio, Miguel Sanfeliu, i la diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, han sigut els encarregats d’explicar i de donar a conèixer les novetats de la nova edició.

Cada vegada hi ha més concursants. És un problema per a nosaltres solament poder escollir a 40”. Així ha donat a conèixer Jesús Melero el bon acolliment que té este esdeveniment, el qual ha tingut semifinals en diversos països del món amb l’objectiu de buscar la millor paella. Vicent Baldoví ha indicat que un dels propòsits del concurs “és exportar el nostre plat amb els ingredients adequats”, el qual es va a internacionalitzar encara més gràcies a que s’ha establit el dia 20 de setembre com el Dia Mundial de la Paella.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Sueca ha destacat “l’afecte” que els suecans li tenen a este esdeveniment “que demostra com es cuina l’autèntica paella valenciana” i ha assegurat que “la millor paella es cuina cada any a llenya en esta cita”. Miguel Sanfeliu, de Socarrat Studios, empresa encarregada de realitzar la imatge del concurs, ha assenyalat que esta competició gastronòmica “és la més antiga d’Espanya”, però segueix actualitzant-se i modernitzant-se cada any.

Finalment, Pilar Moncho ha comentat que este concurs té tantes edicions “gràcies a la complicitat, les ganes de promocionar la nostra gastronomia i l’esforç dels organitzadors i participants”. “Quan ens anem de paella, sempre som feliços”, ha indicat la diputada, qui també ha animat a tots a acudir diumenge que ve a Sueca a gaudir de la paella.

 

CatalanSpanish