Tres finalistes per al Concurs del Cartell per a la Magdalena 2019

En aquesta edició del concurs s'han presentat menys originals que l'any passat pese a l'augment en 1000 euros del premi per al guanyador

El divendres 19 d’octubre es va obrir el període de votacions populars per a triar quin serà el cartell anunciador de les festes de la Magdalena 2019. Un procediment que ha causat polèmica, ja que pese a què s’hi ha augmentat 1000 euros el valor del premi del concurs respecte a l’any passat, la quantitat de concursants que han participat ha sigut menor, en concret de 4 cartells menys presentats.

A aquesta circumstància s’ha unit que el jurat encarregat de revisar el compliment de les normes, hi haja descartat 12 originals per incomplir les bases del concurs. Posteriorment, es van eliminar també 8 de l’11 que restaven, deixant la xifra final de presentats en 3. Una selecció que s’ha portat després d’eliminar per qüestions tècniques i artístiques a la resta.

D’aquesta manera, la fase final per a triar queda reduïda a les obres Festa Plena, La llum de la festa i Sense foc i sense fum.

Tres obres de les quals una serà l’encarregada de la promoció de les festes fundacionals de Castelló, tot hi que encara es desconeix si la Generalitat Valenciana presentarà el seu propi cartell per a anunciar la Magdalena.

Per una altra banda, cal destacar que els cartells finalistes d’aquesta edició del concurs han complit les demandes que va proposar el IV Congrés Magdalener, on es va decidir que la Gaiata devia ser un element imprescindible en el cartell. Al mateix temps, també es pot observar que els originals finalistes trenquen amb les últimes dinàmiques quant a estil dels últims guanyadors i donen molta importància a la celebració del 75 aniversari de les festes de la Magdalena, una petició expressa dels organitzadors del concurs.

El 30 d’octubre conclourà el període per a votar el Cartell de la Magdalena 2019, una votació popular que es pot realitzar en la web de decidim.castello.es.

https://decidim.castello.es/concurs_cartell_magdalena

CatalanSpanish