21:10 - domingo, 1 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Condemnat a 20 anys de presó per deixar cega a una anciana

La Sala li imposa 14 anys de presó per un delicte de lesions amb pèrdua de membre principal i a una pena de 6 anys per un delicte robe amb violència. En tots dos delictes, el Tribunal aplica les agreujants de reincidència, abús de superioritat i ús de disfressa. El condemnat haurà d’indemnitzar a la víctima amb més de 67.500 euros.

La sentència també condemna a 5 anys de presó a un altre home, veí de la víctima des de feia anys, pel delicte de robatori amb violència a casa habitada, amb les agreujants d’abús de superioritat i disfressa.

Els condemnats vivien junts en un pis de l’avinguda Pérez Galdós de València, propietat d’un d’ells que li llogava una habitació a l’altre. Segons el relat de fets provats, l’amo de l’habitatge coneixia a la seua veïna, de 78 anys, des de feia anys i sabia que tenia objectes de valor en el seu domicili, per la qual cosa li va proposar el robatori al seu company de pis, que li devia diversos mesos de lloguer.

Així, al febrer del 2016, mentre el propietari del pis distreia als veïns de la planta de baix, l’altre condemnat va esperar a la víctima en el replà de la seua casa, amagat i disfressat amb una màscara de “Anonymous”. Quan l’anciana va arribar a la porta de la seua casa i la va obrir, el lladre li va donar una espenta i la va tirar al sòl. La víctima va començar a cridar per a demanar ajuda i el condemnat la va agafar del cap i la va colpejar reiteradament contra el sòl. El condemnat es va emportar 50 euros, diverses joies i un rellotge. L’anciana va ser socorreguda pels veïns que, alertats pels crits, van avisar a la policia. Com a conseqüència de l’agressió, va patir diversos traumatismes i va perdre l’ull esquerre.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado