Condemnat a 25 anys de presó pel TSJ un home que va matar a la seua parella a colps amb una pedra en el cap

La Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha condemnat a 25 anys de presó per un delicte d’assassinat amb l’agreujant de parentiu a un home que va matar a la seua parella sentimental a cops amb una pedra en el cap i en la cara el desembre de 2015 a Villena.

L’Alt Tribunal valencià confirma la sentència dictada per la Secció Primera de l’Audiència Provincial d’Alacant que li absolia de dos delictes de maltractaments i li imposava una indemnització de més de 400.000 euros per a la família de la víctima.

La parella, que havia mantingut una relació sentimental 15 anys enrere durant la qual va tenir un fill, va reprendre el festeig en l’estiu de 2015 i va començar a conviure en un domicili de Villena. Com explica la sentència, condemnat i víctima discutien freqüentment i la situació era “insuportable” per a la dona, de 36 anys, que vivia en un “estat continu de tensió i hostilitat”.

Al desembre del mateix any, la dona li va dir al condemnat que ja no volia seguir amb la relació i el va tirar de la casa. Ell va insistir a seguir amb ella, per la qual cosa tots dos van quedar per sopar en un restaurant.

Durant el sopar, es va iniciar una nova renyina després de la qual la dona va pujar al seu cotxe. L’home es va asseure en el seient de copilot i van circular per una autovia quan, en veure que el condemnat estava cada vegada més alterat, la víctima va parar el vehicle en una via de servei i es va baixar. El condemnat la va seguir, va agafar una pedra de grans dimensions i la va colpejar en repetides ocasions en el cap i en la cara fins a matar-la.

CatalanSpanish