Condemnat a 20 anys per asfixiar i emparedar la seva dona a Torrevella

L'Audiència d'Alacant ha condemnat a 20 anys de presó l'home que va asfixiar la seva dona i emparedà el cadàver a la cambra de comptadors a Torrevella, segons ha informat avui el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV).

PublicitatAVL

L’Audiència d’Alacant ha condemnat a 20 anys de presó l’home que va asfixiar la seva dona i emparedà el cadàver a la cambra de comptadors a Torrevella, segons ha informat avui el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV).

La sentència per assassinat es produeix després que el jurat popular el declarés culpable d’assassinat amb els agreujants de traïdoria i parentiu, i el condemnat haurà d’indemnitzar amb 400.000 euros als dos fills i la mare de la víctima.

PublicitatRovira  

El crim es va cometre durant una discussió i el emparedament va ser a la cambra de comptadors de l’edifici en el qual vivien a Torrevella. La sentència contempla les agreujants de traïdoria i parentiu, i li imposa una indemnització de 150.000 euros per a cada un dels dos fills que tenia amb la víctima, i de 100.000 euros per a la mare d’aquesta.

La parella, que portava 15 anys de convivència entre Xile i Espanya, havia fixat el seu domicili a Torrevieja, on vivien amb els seus dos fills, de 12 i 6 anys.

Com relata la sentència, al juny de 2016 i durant una discussió, el condemnat va acorralar la víctima, la va agafar del coll i la va asfixiar per, posteriorment, baixar el cadàver fins al portal i ficar-lo en un buit de la cambra de comptadors, que va cobrir amb ciment. El procés li va costar diverses setmanes, en les que va distribuir ambientadors a la zona per dissimilar l’olor de la descomposició.

Segons explica la resolució, la parella discutia freqüentment durant l’últim any de convivència, i la víctima tenia la intenció de tornar a Xile per la situació insostenible i la por que li tenia al condemnat.