jueves, 28 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Condemnat a quatre anys i mig de presó a un metge del Clínic de València

El facultatiu va aconseguir fins a 14 caixes d’una medicina indicada per a la hipertensió pulmonar i la disfunció erèctil amb el SIP del seu oncle, que patia una malaltia respiratòria per a la qual no necessitava aqueix tractament

La Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha condemnat a quatre anys i mig de presó a un metge de l’Hospital Clínic de València que va falsificar receptes per a traure medicaments del Servei de Farmàcia del centre sanitari a nom d’un familiar, fins i tot quan aquest ja havia mort.

L’Alt Tribunal valencià confirma així la sentència de l’Audiència Provincial de València, dictada després d’un veredicte de culpabilitat emés per un jurat popular el passat mes d’abril, que li va considerar autor d’un delicte continuat de falsedat en document oficial i un delicte d’estafa a l’Administració.

El TSJCV rebutja el recurs del condemnat en el qual sol·licitava que s’anul·lara el judici, l’acta de votació i les actuacions posteriors fins a la sentència i demanava la celebració d’un nou judici amb un Tribunal del Jurat diferent.

L’Audiència, en la sentència que ara confirma el TSJCV, li va imposar una multa de 6.765 euros i li va inhabilitar per a exercir càrrec públic durant 4 anys. A més, contemplava una indemnització del metge a la Generalitat Valenciana de prop de 7.000 euros, import estimat dels medicaments que va obtenir el facultatiu amb el SIP del seu familiar.

Els fets van succeir entre 2009 i 2011 quan el metge va traure fins a 14 caixes del medicament “Revatio” de la unitat de Farmàcia del Clínic, amb la targeta sanitària del seu familiar. Segons la sentència, el condemnat, cap de secció del Servei d’Urgències de l’Hospital Clínic, va fer creure al responsable de Farmàcia del centre sanitari que el seu familiar necessitava el medicament per a tractar-se d’una malaltia pulmonar, per la qual cosa es va autoritzar la seua dispensació des d’octubre de 2009. D’aquesta manera, va traure fins a nou caixes del fàrmac, amb receptes signades per ell mateix, usant el SIP del seu oncle, afligit d’una malaltia respiratòria.

De fet, i segons el relat de fets provats de la sentència de l’Audiència, el familiar malalt patia una patologia la medicació subministrada de la qual conjuntament amb el “Revatio” estava contraindicada. L’oncle del condemnat va morir el setembre de 2010, però ell no va comunicar la mort, i va traure cinc caixes més del mateix fàrmac fins a abril de 2011. El condemnat va explicar en el judici que aquestes últimes dosis eren per al seu pare que, segons va assegurar, tenia també una molèstia pulmonar. El preu de cada caixa de “Revatio“, medicament també indicat per a tractar la disfunció erèctil, estava valorat en 500 euros.

Últimas noticias

Contenido relacionado