30.4 C
Valencia

Condemnen a Gandia a 3 membres d’una associació per a l’estudi de la marihuana

Els tres condemnats per delicte contra la salut pública pertanyien a l'Associació d'Usuaris per a l'estudi terapèutic del cànnabis, A.E.C "amb seu en una nau industrial de Gandia.

- Publicitat -AVL

La Secció Tercera de l’Audiència Provincial de València ha condemnat a tres anys de presó al president d’una associació per a l’estudi del cànnabis, al qual considera autor d’un delicte d’associació il·lícita i un altre contra la salut pública.

La Sala imposa a més dos anys de presó al tresorer i altres dos al secretari pels mateixos delictes. Per als tres penats contempla la circumstància atenuant de drogodependència, que aplica en tots dos delictes. La sentència, que pot ser recorreguda davant la Sala civil i Penal del TSJCV, ordena la dissolució de l’agrupació i acorda la destrucció de la droga intervinguda.

Els tres condemnats pertanyien a l’Associació d’Usuaris per a l’estudi terapèutic del cànnabis, A.E.C “amb seu en una nau industrial de Gandia, llogada des de desembre de 2013. En les instal·lacions hi havia dos estades separades, totes dos amb focus, ventiladors, extractors i sistemes de reg per al cultiu.

La Policia Judicial va realitzar el 27 de març de 2017 una inspecció a la seu de l’entitat i va localitzar 73 plantes de grandària mitjana, amb un pes sec útil de més d’un quilogram. En el mercat il·lícit, esta quantitat s’hauria venut per 5.600 euros. Els agents també van localitzar 147 plançons de cànnabis, per un valor de 230 euros.

Segons relata la sentència, els estatuts de l’entitat establien com a objecte i fins “informar els afiliats sobre les qüestions relatives al cànnabis des del punt de vista científic, metge i legal”. També defensar-los i assessorar-los legalment o realitzar cursos de formació, tallers, exposicions o xarrades d’interés cultural o lúdic, entre altres.

La sentència recull que l’agrupació es va dedicar al cultiu compartit de les plantes, el seu assecament, processament i distribució entre els socis, activitat que no figura entres els fins i objectius fundacionals de l’entitat. La Sala detalla que, de la prova practicada, queda acreditat que este cultiu compartit “mancava de control sobre el destí que pogueren donar estos socis al cànnabis”, la qual cosa comporta un risc “real i patent de difusió del consum”.

Segons la resolució, els ara condemnats van argumentar que creien que estaven actuant conforme a la legalitat, ja que s’havien assessorat legalment, sobretot després d’una primera intervenció policial que es va realitzar en la seu de l’associació l’any 2015. No obstant això, el Tribunal conclou que sí que sabien que el cultiu era il·legal i excedia “en molt els fins pels quals va ser creada l’associació i l’autorització de la seua creació i registre”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,758FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a una empresa d’Alberic

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 57 persones malaltes.
- Advertisement -

: Valencià