18.9 C
Valencia

Condemnen al Levante UD perquè dues jugadores menors van fotografiar nua a una altra

El Jutjat de Primera Instància 21 de València ha condemnat als pares de dues jugadores del Levante UD femení infantil (13 anys) i al club a pagar 3.000 euros en concepte d'indemnització a una tercera jugadora a la qual les seues companyes van fotografiar nua en el vestuari.

- Publicitat -AVL

El Jutjat de Primera Instància 21 de València ha condemnat als pares de dues jugadores del Levante UD femení infantil (13 anys) i al club a pagar 3.000 euros en concepte d’indemnització a una tercera jugadora a la qual les seues companyes van fotografiar nua en el vestuari.

Els fets, segons consta en la sentència, van succeir el 23 d’abril de 2016 després de la disputa d’una trobada en la localitat de Picassent. Els pares de la jugadora que va ser fotografiada, representats per l’advocada Amparo Costa, van presentar una demanda contra els pares de les altres dues jugadores i el club per vulneració del dret a l’honor i la pròpia imatge en la qual reclamaven el pagament de 7.000 euros per danys morals.

- Advertisement -

En la demanda s’exposa que la víctima va ser fotografiada per les dues demandades quan es dutxava en el vestuari, i que aqueixa imatge va ser compartida posteriorment per una xarxa social per les acusades i els contactes d’aquestes.

La menor va denunciar els fets davant el seu entrenador, i est a la coordinadora del club, motiu pel qual es va obrir expedient a les demandades i se’ls va imposar una sanció de dos mesos sense jugar.

La denúncia es dirigia també contra el club per considerar que era responsable dels fets ocorreguts mentre les menors es trobaven sota la seua “dependència i supervisió”. A més, s’exposava que la menor s’havia vist obligada a sotmetre’s a tractament mèdic en una unitat de salut mental infantil durant diversos mesos.

En el judici el club va al·legar que els fets van succeir en el poliesportiu de Picassent, en unes instal·lacions que no li són pròpies, que l’entrenador no està present en el vestuari i que la difusió de la fotografia es va produir al marge del fet esportiu.

A més, va insistir que les jugadores que van prendre la foto van ser sancionades i que, segons el reglament de règim intern, que s’entrega a cada jugador, els telèfons mòbils han de romandre apagats des de l’entrada al vestuari fins a l’eixida.

La part demandada va al·legar que no es va fotografiar a la menor nua, sinó que les autores es van prendre un ‘selfi’ “amb la mala fortuna” que va aparéixer al fons de la imatge l’altra jugadora nua entrant a les dutxes, i que la demandant presentava símptomes psicològics des de feia aproximadament un mes.

En la sentència, la jutgessa deixa clar que “no es va tractar d’un ‘selfi'”, sinó que “s’observa amb meridiana claredat que l’objectiu i el centre de la foto és la menor, que els qui prenen la imatge se situen en un marge, fins al punt que mitjana cara d’una d’elles queda pràcticament fora de la foto”.

Així mateix, subratlla el fet que “una de les menors assenyala clarament cap al seu ‘objectiu’, de manera que la imatge dista molt de ser una fotografia de vestuari, de les quals habitualment es prenen per a celebrar una victòria”.

En conseqüència, els pares de les jugadores que van prendre la foto, de forma solidària i conjunta amb el club, hauran de fer front a una indemnització de 3.000 euros, més els interessos legals, a més de les costes processals de la demandant.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,988FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

7.166 ‘Bons de Viatge’ de Turisme de 600 euros, esgotats en 9 hores

Este bo implica un descompte del 70% per a viatjar per les tres províncies, i ha generat una llista d'espera de 2.280 sol·licituds.

Transició ecològica aposta per més mercats de venda directa i canvis en el banc de terres de Castelló

El regidor Fernando Navarro ha plantejat este dimecres al Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat les primeres propostes del Pla de Reactivació Agrària, amb mesures per a dinamitzar la producció i comercialització de proximitat de la ciutat i recuperar horts ara abandonats

13.000 persones han visitat ‘Escala a Castelló’ “amb total seguretat”

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha fet balanç junt el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, de la tercera edició d'este esdeveniment turístic al Grau de Castelló.

Sanitat confirma 251 nous casos de coronavirus a Alacant després que Puig demane el toc de queda

Hi han brots en Elda, Torrevieja, Elx, Algorfa, Orihuela, Benejúzar i Cox.

Castelló confirma 77 nous casos de coronavirus després que Marco demane el toc de queda

"Estarem al costat de qualsevol mesura que evite una sola mort o un sol contagi", assegura Amparo Marco
- Advertisement -

: Valencià