Nous programes de prevenció de conductes addictives arriben als centres educatius d’Alfafar

Alumnat d'Infantil, Primària, Secundària, Formació Professional i Batxillerat d'Alfafar participen en les noves activitats de prevenció del consum de substàncies de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de l'Ajuntament.

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la seua Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), està duent a terme diferents programes i activitats preventives en els diferents centres educatius d’Alfafar, tant en els cicles d’Infantil, Primària i Secundària com en Formació Professional, Batxillerat i AulesCol·labora, amb l’objectiu de reforçar les accions que ja realitza el professorat sobre el consum de substàncies, especialment en Secundària.

Així, durant aquest curs, com ja es fera en l’anterior, s’ha implementat el programa “Unplugged” amb l’alumnat de 1r d’ESO de l’IES 25 d’Abril en el qual, a través de 6 sessions repartides durant tot el curs escolar, es treballa la prevenció de drogodependències sobre la base de les “10 Habilitats per a la Vida”, com són l’autoconeixement, pensament crític, presa de decisions, maneig d’emocions i sentiments i empatia, entre altres.

Per part seua, després de la demanda especifica dels centres educatius i l’anàlisi dels hàbits de consum, l’alumnat de 3r d’ESO rebrà un taller específic sobre els riscos i conseqüències del consum de cànnabis. A més, durant aquesta setmana la UPPCCA ha iniciat la col·laboració amb els centres amb la realització d’un taller en totes les aules del cicle d’Infantil sobre alimentació i hàbits d’higiene saludables, en el qual participen al voltant de 200 xiquets i xiquetes de 2 i 5 anys. Un taller participatiu per als menors en el qual es repassen fruites i verdures, es poden fer olor, tocar i fins i tot provar algunes d’elles amb l’objectiu de promocionar la ingesta d’aquests aliments des de la infància.

La Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de l’Ajuntamentfinalitzarà en els mesos de març i abril la seua intervenció en els centres del municipi amb el programa LUDENS dirigit a l’alumnat de 4t d’ESO, Batxillerat, Formació Professional Bàsica i el grup del PAC, en el qual s’abordaran les problemàtiques relacionades amb les addiccions no tòxiques i amb el qual es pretén aprofundir en l’ús que actualment fan els i les joves dels jocs d’atzar i apostes i en els possibles problemes derivats de la seua utilització

Publicitat