Identifiquen al conductor d’un patinet que circulava per l’Autovia V23 a Sagunt

El Grup d'Investigació i Anàlisi de Trànsit (GIAT) de València ha aconseguit identificar al conductor i al seu acompanyant.

menor

La Guàrdia Civil ha identificat al conductor i al seu acompanyant, d’un patinet elèctric que circulava per l’Autovia V23 a l’altura de Sagunt.

El Sector de Trànsit de la Guàrdia Civil de la Comunitat Valenciana, va tindre coneixement d’un vídeo pujat a les xarxes que s’havia fet viral, en el qual s’observava la circulació de dues persones muntades en un patinet elèctric que circulava pel carril dret de l’autovia V-23, T de Sagunt, fent ús d’unes màscares que s’assemblaven a la d’un famós personatge de pel·lícules de ciència-ficció.

Per part del Grup d’Investigació i Anàlisi de Trànsit (GIAT) València, encarregat de les investigacions sobre possibles delictes i infraccions de trànsit, es va iniciar una investigació per a l’anàlisi de les imatges i esclariment dels fets i identificació dels implicats, consultant informació publicada en les xarxes socials, a més de rebre col·laboració ciutadana que anònimament va facilitar dades del possible conductor i el seu acompanyant, que finalment van resultar ser J.P.S, de 32 anys (conductor) i D.R.M., de 59 anys (usuària), la qual, donada la seua menor alçada va fer pensar en un primer moment que es tractava d’un menor d’edat.

El conductor del patinet va admetre haver circulat per un tram curt d’autovia, ja que el camí habitual pel qual transitava havia quedat afectat per les últimes pluges i, atés que el GPS li marcava com a única ruta per a arribar al seu domicili l’ús d’aqueix tram de carretera, va optar per circular per la mateixa en un tram aproximat d’un quilòmetre.
El vehicle en el qual circulava té configuració i aspecte de patinet elèctric i, segons el fabricant, pot aconseguir una velocitat de fins a 80 km/h amb una potència de 5,4 kW.

No obstant això, aquestes característiques tècniques no ho fan comparable als dispositius de mobilitat personal (VMP) emprats en l’àmbit urbà posat que la potència i velocitat màxima excedeixen notablement la dels VMP, a més de no estar homologat ni catalogat pel fabricant per al seu ús en el mercat europeu ja que es comercialitza a Àsia, havent sigut adquirit pel conductor a través d’internet.

Per aquests motius se li han formulat diverses denúncies administratives, per conducció temerària i circular per un tram no autoritzat per a aqueix tipus de transport de mobilitat que seran remeses a la Prefectura provincial de trànsit de València, i que podrien suposar una sanció econòmica de fins a 2.000 euros.

El GIAT del Sector de Trànsit de la Comunitat Valenciana continua amb les investigacions a fi d’identificar als conductors que van captar les imatges difoses, ja que podrien haver infringit el Reglament General de Circulació en haver utilitzat un dispositiu o telèfon mòbil per a captar imatges mentisques conduïen, per a això serà de vital importància la col·laboració ciutadana.

Publicitat