Coneix els 32 diputats que representaran la Comunitat Valenciana al Congrés en la XIII Legislatura

Els resultats de les eleccions generals a la Comunitat Valenciana han repartit 10 escons al PSPV-PSOE, set escons al PP, sis a Ciudadanos, cinc a Unides Podem, tres a Vox i un a Compromís.

El PSPV-PSOE ha obtingut quatre escons per la província de València, que corresponen a l’actual ministre de Foment i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos; la secretària d’Estat de Seguretat, Ana Botella; el que ha sigut edil d’Urbanisme en l’Ajuntament de València, Vicent Sarrià i Josefa Andrés.

A Alacant, els socialistes han obtingut altres quatre: el ministre de Ciència Pedro Duque; Patricia Blanquer, Alejandro Soler i Yolanda Seva. Per la seua banda, Susana Ros i Germán Renau representaran els socialistes castellonencs.

Rovira  

En el cas del PP, a la província de València han obtingut tres escons: Belén Hoyo, Vicente Betoret i Luis Santamaría. Per Alacant, seran diputats ‘populars’ el president de la Diputació, César Sánchez; Macarena Montesinos i Agustín Almodóbar. A Castelló, l’escó del PP l’ocuparà Óscar Clavell.

Tres diputats de Ciutadans representaran els votants de la província de València: María Muñoz, Vicente Tín i María Amparo Moya. A Alacant seran dos els diputats de Cs: Marta Martín i Ignacio López-Bas; i a Castelló tindran una diputada, Sandra Julià.

Per la seua banda, Unides Podem s’ha emportat dos escons a València, que corresponen a Héctor Illueca i Roser Maestro. A Alacant, els escons són els de Txema Guijarro i María Teresa Pérez i Marisa Saavedra ha obtingut l’escó d’Unides Podem per Castelló.

Vox ha obtingut representació en el Congrés per la Comunitat Valenciana per primera vegada. A la província de València tindran escó Ignacio Gil Lázaro i Cristina Esteban. Per Alacant serà diputat Manuel Mestre. A Castelló no ha obtingut representació.

Compromís, per la seua banda, només ha obtingut un diputat per la província de València: Joan Baldoví.

PublicitatJuega Limpio Orihuela