Tecnologia, ciència i medicina en les conferències d’Expoforum per a esta setmana

Des de l'1 de febrer i fins al pròxim 30 d'abril, València està acollint l'Expofórum 2019

Des de l’1 de febrer i fins al pròxim 30 d’abril, València està acollint l’Expofórum 2019, un projecte que té com a objectiu recuperar el “esperit pioner i innovador” que va suposar l’Exposició Regional de 1909 i tornar a projectar la imatge de la ciutat i de la Comunitat Valenciana amb una sèrie d’activitats i fòrums de debat. La programació porta esta setmana quatre interessants conferències gratuïtes amb experts en diferents matèries, com la tecnologia, la ciència i la medicina.

La primera de les conferències d’aesta setmana arriba hui, dilluns 25 de febrer, sota el patrocini del Col·legi de Registradors de la Propietat de València i Castelló i parlarà sobre la ‘Lluita contra el blanqueig de capitals, blockchain i noves tecnologies en els registres de la propietat i mercantils‘. L’acte tindrà lloc de 17h a 19h en l’Hall del Sisé Pis de l’Ateneu Mercantil. Els ponents són Sr. Luis Fernández del Pou, registrador de la propietat, economista i consultor extern del Banc Mundial i Dª. Jimena Campuzano Gómez-Acebo, registradora de la Propietat i Mercantil des de 2001 i Vocal de Noves Tecnologies i Bases Gràfiques de la Junta Autonòmica de Madrid.

El dimarts 26 de febrer la conferència tractarà sobre la ‘Neurologia en l’art’. El ponent és el Dr. Sr. Ricardo Yaya Huaman, llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Salamanca i format en l’especialitat de Neurologia en la Clínica Universitària de Navarra. L’originalitat de la xarrada resideix en la fusió de la ciència i l’art en les seues diverses facetes per part de l’autor. L’acte tindrà lloc de 18h a 20h en l’Hall del Sisé Pis de l’Ateneu Mercantil.

El dimecres 27 de febrer serà el torn de les ‘Molècules i gens de plantes: revolució verda i biotecnologia vegetal’, una conferència impartida per D.Juan Carlos Carbonell, que va ser professor d’Investigació del CSIC en l’Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes. L’acte serà en el Saló Sorolla a les 18h.

La setmana es tancarà en l’Ateneu Mercantil amb la conferència ‘Prevenció de l’Alzheimer i altres trastorns cognitius’ en la qual s’abordarà l’afectació de la malaltia a Espanya, les diverses causes, actualment, i s’esmenta un tractament preventiu amb mesures físiques, per a realitzar pel propi individu. El ponent serà Sr. Juan Andrés Martínez Cabezas, infermer, fisioterapeuta, tècnic de prevenció, tècnic en radiologia, tècnic en laboratori. La conferència serà a les 18h en el Saló Sorolla.

Publicitat