16.9 C
Valencia

Sanitat confina el municipi de Benigànim

Barceló: “L'increment de casos dels últims 7 dies evidencia una important propagació del virus a Benigànim. Ha sigut una decisió difícil, però necessària”.

- Publicitat -AVL

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha dictat una resolució per la qual s’acorden mesures addicionals en el municipi de Benigànim durant 14 dies naturals a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID 19 que viu en l’actualitat la localitat.

La situació actual epidemiològica en el municipi de Benigànim, d’acord amb els informes emesos des de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions, evidència un augment de la propagació del virus en la localitat, on s’ha produït un increment exponencial en la incidència d’esta malaltia, molt superior a l’esperat (s’ha passat d’una incidència acumulada de 34,24 per 100.000 habitants en la setmana que va finalitzar el 16 d’agost, a una incidència de 994,46 en els últims 7 dies), i s’ha produït la pèrdua de traçabilitat dels casos.

- Advertisement -

La consellera, Ana Barceló, ha assenyalat que “l’increment de casos dels últims 7 dies evidencia una important propagació del virus a Benigànim, i indica una transmissió comunitària sostinguda, per la qual cosa és necessària l’adopció d’estes mesures temporals, amb l’objectiu de frenar i pal·liar el risc de contagi. Ha sigut una decisió difícil, però necessària”. Barceló ha agraït “la col·laboració permanent prestada per l’alcaldessa de la ciutat i demane la màxima col·laboració per part de la ciutadania perquè les mesures addicionals adoptades servisquen per a recuperar, al més prompte possible, el control de la situació epidemiològica”.

Les limitacions entren en vigor esta mateixa vesprada i comporten el confinament del municipi, és a dir, es restringeix l’entrada i eixida de persones excepte en diversos supòsits: anar al metge, anar a treballar, tornar al lloc de residència habitual, cuidar de persones majors, menors o dependents, força major o qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa.

La circulació per carretera i vials que transcórreguen o travessen el territori de Benigànim estarà permesa, sempre que tinguen origen i destinació fora d’este.

Se suspén així mateix l’activitat educativa i formativa presencial en tots els centres i nivells, incloses les escoles infantils.

A més, durant els pròxims 14 dies, s’acorda el tancament de centres socials, casinos, clubs i establiments d’anàloga naturalesa; centres de dia per a persones majors i altres col·lectius de caràcter social; bars, restaurants i altres establiments d’oci del municipi, llevat que en els mateixos es preste el servei de menjars per a portar o a domicili; gimnasos i centres esportius de tota mena, així com parcs i jardins.

Les mesures excepcionals contemplen també la supressió d’espectacles esportius amb públic; les noces, batejos, comunions o qualsevol altre esdeveniment social amb persones convidades; l’assistència a llocs de culte excepte si manquen de públic o es tracta de funerals.

En este últim cas, les vetles tenen una limitació de 15 persones si són a l’aire lliure, i de 10 en espais tancats, es tracte o no de persones convivents. La participació en la comitiva per a l’enterrament o cremació es restringeix a un màxim de 15 persones, entre familiars i afins a més de, en el seu cas, el ministre de culte.

: Valencià Spanish

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,997FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Simó i Marco, enfrontats per l’IBI de PortCastelló

L'actual president de l'autoritat portuària i portaveu de l'equip de govern a l'ajuntament de Castelló fins fa dos mesos, considera que este l'augment que ha anunciat el consistori "tindrà repercussions negatives".

La Generalitat continuarà endavant amb el toc de queda malgrat la negativa del Consell Interterritorial

Puig assegura que “és necessari fer un pas més” tra augmentar els ingressos un 97% i els contagis un 45% en les últimes setmanes.

El Govern i les comunitats ajornen l’aprovació del toc de queda

Totes les comunitats, excepte Madrid i Euskadi, donen suport a les noves restriccions contra la pandèmia.

Castelló preveu aprovar subvencions per més de 211.000 euros als col·lectius de festes

Dilluns que ve se celebrarà un Consell Rector per a donar llum verda a les ajudes a gaiates, colles, Festes de Carrer i ens vinculats

Borriana obri el primer circuit de cal·listènia al parc de Novenes de Calatrava

• Amb un pressupost de més de 26.000 euros, els mòduls de cal·listènia se situen en una superfície habilitada d'aproximadament 25m x 15m i estaran acabats la setmana que ve
- Advertisement -

: Valencià Spanish