21.4 C
Valencia

El TSJCV ratifica el confinament dels residents del col·legi major Galilelo Galilei de València

Els rastrejos continuen, de moment afecten estudiants de la UPV, que va decidir ja fer-classes on-line, de la Cardenal Herrera, i de la Universitat de València i el Col·legi Major segueix en confinament però no se sap encara fins on han pogut arribar els contactes.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha ratificat hui en un acte el confinament dels residents del Col·legi Major Galileu Galilei de València després del brot de Covid-19 detectat en les seues instal·lacions.

Els magistrats entenen que esta mesura, acordada el passat 5 d’octubre per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a un període de huit dies naturals, “té perfecta base fàctica i cobertura jurídica”.

- Publicitat -

“La mesura és proporcionada i es decideix el confinament per un període de huit dies que no sembla excessiu atesa la situació de la qual es parteix i a la seua finalitat”, precisen.

Una vegada transcorregut aqueix termini, si fora necessari prolongar la mesura, l’Administració haurà de dictar una nova resolució motivada i sotmetre-la novament a ratificació per la Sala del Contentacios del TSJCV.

- Publicitat -

La Conselleria de Sanitat va decretar el confinament dels residents del Galileu Galilei després de detectar un brot del virus Sars CoV-2 i constatar, mitjançant un garbellat massiu, un total de 120 casos positius fins a aqueixa data.

La resolució sanitària ara ratificada estableix l’aïllament preventiu de tots els residents d’este col·legi major, la suspensió de totes les eixides, excepte les estrictament necessàries per raons sanitàries, així com les visites externes, amb la finalitat d’evitar la propagació de la Covid-19.

- Publicitat -

L’acte notificat hui pot ser recorregut en reposició davant la mateixa Sala del TSJCV en el termini de cinc dies.

Eixos d’investigació

Pel que fa a les investigacions que es van iniciar, cal recordar que d’una banda, la conselleria de justícia tracta d’esbrinar la responsabilitat del Col·legi Major respecte a si tenien coneixement o no de la celebració de la festa i ho van permetre, i d’altra, també es busca qui van ser els organitzadors de l’esdeveniment que no comptava amb cap mesura com demostres les imatges que hi han transcendint a través de vídeos i enregistraments dels mateixos participants.

Estes investigacions que porta la Polícia Autonòmica, també determinaran les possibles sancions que marca el Decret llei 11/2020 per l’incompliment de les mesures de prevenció de la Covid-19. De fet, no s’ha d’oblidar que les multes poden anar des de trenta mil a seixanta mil euros, a més de la clausura del local i prohibició de l’activitat per un màxim de tres anys. I si es considera que s’han incomplit deu o més articles del decret les sancions podrien arribar als 600.000 euros.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,024FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

L’atur augmenta després de l’estiu a Alacant

L'atur puja en 16.900 persones a Alacant.

Xixona celebra la Fira del Torró de manera virtual per les restriccions sanitàries

La situació sanitària impedeix que la Fira es realitze de manera presencial, per la qual cosa les persones interessades podran adquirir els torrons i dolços nadalencs a través d'una pàgina web que estarà habilitada pròximament.

L’hospital de la Ribera a punt de col·lapsar amb pacients en corredors d’Urgències

El sindicat CSIF alerta de la "caòtica situació" i assenyala que fins a 30 pacients esperen "pendents d'un llit per a ser ingressats".

Detinguts un pare i el seu fill a Gandia per agredir-se mútuament

El progenitor va realitzar un tall en l'avantbraç al seu descendent amb una navalla.

Educació suma noves actuacions del pla Edificant en 20 centres

Edificant inclou el nou institut de Moncofa i la construcció de l'IES Álvaro Falomir (Almassora), el CEE Baix Maestrat (Vinaròs) i els CEIP Hispanidad (Santa Pola), Eugenio Martí (Benicull) i Mare de Déu del Patrocini (Foios).
- Advertisement -

: Valencià