Confinament preventiu dels ‘contactes directes’ dels estudiants del brot COVID a la residència de l’UJI

A la residència també conviuen alumnes que estudien al CEU Cardenal Herrera, per tant les tasques de rastreig es preveuen complexes encara que les xifres oficials de contagis parlen, per ara, únicament dels 8 detectats en el brot i s'esperen els resultats de Sanitat.

Confinats en habitacions individuals, amb caràcter preventiu, així estan els estudiants que s’han considerat com a contactes directes de l’alumnat positiu del brot COVID a la residència de l’UJI, amb vuit positius, que la mateixa Universitat Jaume I confirmava este dilluns.

A l’espera que Sanitat faça oficial el resultat de les proves practicades, Actualitat Valenciana ha pogut saber que a més de l’alumnat que va donar positiu inicialment, aquells companys a qui s’ha considerant contactes més directes també es troben en confinament preventiu. Però la xifra real de quantes persones estarien en esta situació d’espera en estos moments no s’ha fet pública.

Tot i això, a l’hora de seguir la pista del contagi i poder fer els rastrejos, cal dir que no tots els residents al centre estudien a l’UJI, sinó que també hi ha alumnat de la universitat CEU Cardenal Herrera a Castelló.

De moment, segons apunten des del Consell de l’estudiantat de l’UJI, l’única dada més tranquil·litzadora és que a les aules no hi ha contagis, pel que sabem tots es produeixen fora de l’aula”. No obstant això, este últim brot detectat no fa més que augmentar la sensació d’incertesa del “què passarà” que estan vivint molts “estudiants universitaris de Graus on la presencialitat de les pràctiques és imprescindible per la qualitat de la seua formació”, apunten des del Consell.

CatalanSpanish