La Generalitat estudia un mar jurídic per a fer “confinaments selectius”

Puig ha anunciat que la Generalitat està reflexionant sobre un marc jurídic que permeta el confinament selectiu d'algunes zones en cas que fóra obligat.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat està reflexionant sobre un marc jurídic que permeta el confinament selectiu d’algunes zones de la Comunitat Valenciana en cas que fóra obligat. El Consell valora esta mesura després que el coronavirus continue avançant sense fre: les últimes 24 hores s’han registrat 28 brots i 475 nous contagis a la Comunitat Valenciana.

Puig, juntament amb la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha participat en una reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada per a abordar l’aplicació de les mesures de control dels rebrots de Covid-19.

El cap del Consell ha defés que l’objectiu este cap de setmana és que es complisquen les mesures de seguretat preses en el sector turístic i ha advertit que hi haurà una “resposta disciplinària” als incompliments d’estes per part de ciutadans i empreses. Puig ha dit que al govern valencià li preocupa el creixement de contagis sostingut a la Comunitat Valenciana, tot i que ha matisat que les dades són millors que les del conjunt d’Espanya i que la situació no té res a veure amb el de la primera part de la pandèmia. “Ara s’està en disposició d’atendre una situació d’emergència més greu que l’actual, i amb subministraments per a sis mesos”, ha conclòs.

PCR massius a les residències

Així mateix, Puig ha anunciat que la Comunitat Valenciana farà proves PCR a tots els treballadors i treballadores de les residències de persones majors quan tornen de l’estiu, i el seu cost el sufragarà la Generalitat, tant si es tracta de centres públics com si són concertats. Esta mesura la va comunicar este dijous a la patronal de les residències, AERTE, amb la qual va mantenir una trobada, juntament amb Barceló.CatalanSpanish