Confirmen un brot de Febra Q en la Comunitat Valenciana

Fins al moment s'han declarat sis casos de Febra Q en la Vila Joiosa, tots ells en bon estat de salut, segons ha informat la Conselleria de Sanitat.

Publicitat

L’Ajuntament de la Vila Joiosa a la Comunitat Valenciana ha anunciat que començarà a dur a terme un protocol d’actuacions sobre les parcel·les afectades pel brot de Febra Q detectat en la partida Gasparot.

Seguint les recomanacions descrites en un informe elaborat pels tècnics de la unitat d’Epidemiologia del Centre de Salut Pública de Benidorm, el consistori viler procedirà a “eliminar el fem, excretes i restes de parts o avortaments de bestiar de la mallada on es trobaven els animals, per trobar-se pròxim a àrees poblades”.

PublicitatRovira  

A més, es tractarà amb antiparasitaris mitjançant acaricides en el supòsit de presència de paparres en la zona de risc. Igualment es durà a terme un control de l’hàbitat mitjançant l’esbrossat de mala herba i control de rosegadors.

En les parcel·les afectades s’evitarà l’entrada de persones fins a la desinfecció en estes, així com l’entrada de gossos i gats en la zona d’aïllament fins a la seua neteja i desinfecció posat que estes espècies també es poden infectar i disseminar després la infecció.

L’Ajuntament de la Vila Joiosa ja ha comunicat la situació als propietaris de les parcel·les situades en zones possiblement afectades i els ha informat que demà a partir de les 10.00 hores es realitzarà, com a primera mesura, el tractament de desinfecció per part d’una empresa especialitzada.

Fins al moment s’han declarat sis casos de Febra Q en la localitat, tots ells en bon estat de salut, segons ha informat la Conselleria de Sanitat, que també ha confirmat que hi ha altres quatre persones més “en estudi”.

QUE ÉS LA FEBRA Q?
La Febra Q és una zoonosi (malaltia pròpia dels animals) causada pel bacteri «Coxiella burnetti» que clínicament es comporta com una malaltia febril aguda que es caracteritza per esgarrifances, cefalea, malestar general, miàlgies i sudoració profusa, segons Sanitat.

El període d’incubació és de 14 i 39 dies, i la seua gravetat i duració varien considerablement. La principal via de contagi és la transmissió aèria produïda per la inhalació de gotes aerosols i pols contaminada pel contacte amb animals infectats.

PublicitatJuega Limpio Orihuela