27.3 C
Valencia

Confirmen un brot de Febra Q en la Comunitat Valenciana

Fins al moment s'han declarat sis casos de Febra Q en la Vila Joiosa, tots ells en bon estat de salut, segons ha informat la Conselleria de Sanitat.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de la Vila Joiosa a la Comunitat Valenciana ha anunciat que començarà a dur a terme un protocol d’actuacions sobre les parcel·les afectades pel brot de Febra Q detectat en la partida Gasparot.

Seguint les recomanacions descrites en un informe elaborat pels tècnics de la unitat d’Epidemiologia del Centre de Salut Pública de Benidorm, el consistori viler procedirà a “eliminar el fem, excretes i restes de parts o avortaments de bestiar de la mallada on es trobaven els animals, per trobar-se pròxim a àrees poblades”.

A més, es tractarà amb antiparasitaris mitjançant acaricides en el supòsit de presència de paparres en la zona de risc. Igualment es durà a terme un control de l’hàbitat mitjançant l’esbrossat de mala herba i control de rosegadors.

En les parcel·les afectades s’evitarà l’entrada de persones fins a la desinfecció en estes, així com l’entrada de gossos i gats en la zona d’aïllament fins a la seua neteja i desinfecció posat que estes espècies també es poden infectar i disseminar després la infecció.

L’Ajuntament de la Vila Joiosa ja ha comunicat la situació als propietaris de les parcel·les situades en zones possiblement afectades i els ha informat que demà a partir de les 10.00 hores es realitzarà, com a primera mesura, el tractament de desinfecció per part d’una empresa especialitzada.

Fins al moment s’han declarat sis casos de Febra Q en la localitat, tots ells en bon estat de salut, segons ha informat la Conselleria de Sanitat, que també ha confirmat que hi ha altres quatre persones més “en estudi”.

QUE ÉS LA FEBRA Q?
La Febra Q és una zoonosi (malaltia pròpia dels animals) causada pel bacteri «Coxiella burnetti» que clínicament es comporta com una malaltia febril aguda que es caracteritza per esgarrifances, cefalea, malestar general, miàlgies i sudoració profusa, segons Sanitat.

El període d’incubació és de 14 i 39 dies, i la seua gravetat i duració varien considerablement. La principal via de contagi és la transmissió aèria produïda per la inhalació de gotes aerosols i pols contaminada pel contacte amb animals infectats.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,710FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de Castelló estableix quatre dies de treball presencial i una jornada de teletreball

El diputat de Recursos Humans, Santiago Agustí, explica que amb esta resolució revisable d'adaptació a la nova realitat es pretén garantir la salut dels treballadors i els usuaris.

Moncofa sol·licita a la Generalitat que inicie ja les obres del centre de salut i l’ampliació de serveis

L'alcalde es reuneix amb representants de Conselleria per a conéixer la marxa d´este projecte tan important per al municipi.

Detenen a una dona per maltractar a l’anciana a la qual cuidava al seu domicili

La sospitosa va propinar puntades a la víctima, de 90 anys i malalta d'Alzheimer.

Onda reinventa la Fira de Sant Miquel i suma nous comerços

Tendes d'electrodomèstics, de ceràmica artística o d'esports s'han sumat enguany a esta fira del comerç que en lloc de concentrar les casetes d'expositors en un mateix lloc planteja una ruta per les tendes amb sortejos de vals regal.

Una línia de Tram connectarà Alacant amb l’hospital de Sant Joan

Ximo Puig ha anunciat esta mesura en el Ple de les Corts Valencianes.
- Advertisement -

: Valencià