El Congrés aprova per àmplia majoria la llei d’eutanàsia

La proposició ha aconseguit el suport de Cs i els socis del Govern. PP, Vox i UPN han votat en contra.

El Ple del Congrés ha aprovat hui la proposició de llei del PSOE que despenalitza l’eutanàsia, que així es remetrà al Senat per a continuar la seua tramitació parlamentària. L’eutanàsia s’obri camí a Espanya amb una àmplia majoria i el vot en contra del PP, Vox i UPN, de la proposició de llei que regularà l’ajuda mèdica per a morir.

Després d’un dur debat sobre la vida, la mort i el dret de cada persona a posar fi a sofriments intolerables sense perspectiva de curació o millora, 198 diputats han votat a favor de la llei, 138 en contra i 2 s’han abstingut, amb el que la norma passarà ara al Senat i serà aprovada definitivament en els primers mesos de 2021.

PP i Vox han reivindicat les cures pal·liatives com a alternativa a l’eutanàsia, però la resta de l’hemicicle ha subratllat que no basten i ha apostat per una llei considerada garantista i que amplia drets despenalitzant l’ajuda mèdica a morir en un centre sanitari o en el domicili, després d’un procés deliberatiu i amb el control d’una comissió específica.

El dret a l’eutanàsia s’inclourà com una prestació en el Sistema Nacional de Salut, el pacient haurà de confirmar la seua voluntat de morir almenys en quatre ocasions al llarg del procés, i els metges podran acollir-se a la llibertat de consciència.

Des de la tribuna de l’hemicicle, al PP i a Vox només s’ha unit la veu d’UPN. “Prefereixen espentar al (suïcida) de l’aler que donar-li les cures pal·liatives i l’ajuda mèdica que necessita”, ha lamentat el diputat Carlos García.

ValenciàEspañol