Una vintena de ponents formaran part del congrés #EsperantElsRobots per a debatre l’impacte de l’automatització en el treball

Entre els experts destaquen Will Stronge, fundador de l'institut d'investigació britànic 'Autonomy', Jordi Serrano del 'Future for Work Institute' i Jorge Moruno, autor de "La Fàbrica de l'Emprenedor"

muvim

El #NouServef ha aconseguit reunir al voltant d’una vintena de ponents de reconegut prestigi i àmplia experiència, tant professional com acadèmica, i els ha organitzat en huit taules de debat al congrés ‘Esperant els Robots: El Futur del Treball a la Comunitat Valenciana’, que se celebra els dies 12 i 13 de juny en el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM).

El Servici Valencià d’Ocupació i Formació ha decidit prendre la iniciativa davant de l’auge de la robotització i les noves formes de producció i afrontar una anàlisi en profunditat del futur del treball que permeta identificar nous reptes i oportunitats per a millorar l’economia valenciana.

Entre els experts invitats a #EsperantElsRobots destaquen Will Stronge, fundador de l’institut d’investigació britànic ‘Autonomy‘ i Jordi Serrano del ‘Future for Work Institute‘, que conformaran la primera taula redona. Així com el sociòleg Jorge Morú, autor de ‘La Fàbrica de l’Emprenedor’ i ‘No tinc temps’ que, junt amb Adrián Todolí, reflexionarà sobre emprenedoria i economia col·laborativa.

Les dones també seran protagonistes d’#EsperantElsRobots, a més de participar com a ponents i moderadores, el congrés comptarà amb una taula específica d’economia feminista per a analitzar, entre altres temes, l’impacte de la bretxa salarial, integrada per Carmen Castro, doctora en Economia i investigadora especialitzada en Polítiques Europees de Gènere, i Amparo Garrigues, presidenta del Consell Tripartit per al Desenrotllament de les Relacions Laborals i la Negociació Col·lectiva de la Comunitat Valenciana.

Els dos dies que dura el congrés inclouran, a més, debats sobre l’impacte laboral de l’automatització, la renda ciutadana, els nous nínxols d’ocupació, els reptes del mercat laboral valencià, la sostenibilitat ambiental i canvi climàtic, o les relacions entre territori, ciutat i ocupació, entre altres temes prioritaris per a la Conselleria d’Economia.

Per a això, el Servici Valencià d’Ocupació i Formació ha reunit representants de les universitats, sindicats, agrupacions empresarials i ciutadania.

Presència institucional

Les jornades d’Esperant els Robots: El Futur del Treball a la Comunitat Valenciana’ tenen el respatler del Consell, per això comptaran amb presència institucional tant el dia 12 com el 13 de juny.

L’obertura i presentació inaugural del congrés anirà a càrrec de la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, acompanyada del secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu. Mónica Oltra s’ha pronunciat en diverses ocasions a favor de fomentar un model econòmic valencià que situe en el centre a les persones, a més de defendre la necessitat de valorar el treball de les dones per a poder arribar a la igualtat real.

D’altra banda, Rocío Briones, directora general d’Ocupació i Formació del #NouServef, i Eva Hernández, directora general de Planificació i Servicis, participaran com a moderadores en diversos debats.

La clausura de les jornades, que tindrà lloc la vesprada del dimecres 13 de juny, serà realitzada pel conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent.

Amb este congrés, el Servici Valencià d’Ocupació s’ha proposat liderar l’obertura d’un debat que contribuïsca a construir una nova narrativa del treball amb l’objectiu últim de millorar la qualitat de vida de les valencianes i els valencians. Encara és possible inscriure’s en #EsperantElsRobots. L’entrada és gratuïta.

Publicitat