El congrés nacional no buida els principals dubtes del PPCV

Uns 180 afiliats van participar en la comitiva valenciana que va anar a Sevilla a celebrar la convenció del partit a Sevilla.

Bonig Caballero Gago

Les intencions són bones i tornen amb els ànims més alts i les piles carregades, però a poc menys de 13 mesos de les eleccions segueixen havent-hi grans dubtes per a la cita electoral de 2019. Malgrat que fonts del partit ja tracten de transmetre que el moment de desvetlar els candidats a les principals places és imminent, no hi ha un sí definitiu de Gènova, que és qui ha de comunicar els qui seran els candidats en els principals municipis.

En ciutats com Alacant o Castelló s’espera que les personas que han sigut líders de l’oposició durant 4 anys, Begoña Carrasco i Luis Barcala vagen ara com a caps de llista, excepte sorpresa d’última hora que causaria un malestar més que justificat en unes hores que el partit no està com perquè les bases comencen a qüestionar a Madrid. Cas més que diferent és el de Pablo Ruz per Elx, a qui Mariano Rajoy va donar el suport total després de la seua visita a la localitat i va gravar un vídeo manifestant-li el seu ple suport.

Sens dubte el lloc més difícil serà València, malgrat que va sonant cada vegada amb més insistència el nom de l’exalcaldesa de Torrent María José Catalá enfront d’una opció amb més experiència en la localitat com Eusebio Monzó, únic regidor no investigat pel cas Taula. València, malgrat la congelació del congrés provincial i local, no deixa de ser un polvorí on hi ha disputes sense resoldre i que no s’obliden amb el temps.

Els populars valencians segueixen mirant al rellotge de reüll perquè saben que guanyar o perdre València és crucial per al transcurs de les eleccions autonòmiques, ja que el calador més gran de vots pot bolcar el resultat autonòmic en qualsevol dels dos aspectes.