Una campanya demana la retirada de ‘Conguitos’ per utilitzar una imatge racista

Una campanya anomenada 'Black Lives Matter' assegura que es tracta d'un producte "estigmatitzador per a la població negra" i demana la seua retirada a Lacasa.

Una campanya en change.org llançada per un usuari anomenat ‘Black Lives Matter’ demana a Xocolates Lacasa que retire la imatge de la marca ‘Conguitos’ per ser “estigmatitzador per a la població negra”.

Encara que l’empresa no s’ha pronunciat al respecte, a les xarxes socials s’ha desfermat la polèmica. La marca ha estat al centre de la controvèrsia des que el futbolista Bernat Silva va compartir una imatge de ‘Conguitos’ al costat del seu company d’equip Benjamin Mendy el 2019.

Els usuaris de la campanya de change.org han començat a donar suport a esta petició. “Conguitos utilitza unes caricatures d’uns petits congolesos amb un color de pell associat a la xocolata que recobreix el cacauet i uns llavis vermells totalment desproporcionats”, expliquen en la seva petició.

“Tant el mateix terme ‘Conguitos’ com la imatge d’un home negre amb grans llavis vermells converteixen este snack en un producte estigmatitzador per a la població negra”, diuen en el text del missatge.

L’autor d’esta campanya va voler deixar clar que no volia ofendre: “No tinc res en contra de Lacasa ni tampoc estic dient que siguen racistes, sinó que han repensat i deixar de comercialitzar un producte que sí que estigmatitza, tant per nom com per imatge, a la població negra”.