martes, 23 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

El Ministeri de Transports demana un estudi per “millorar la connexió de la AP7 en la província després de l’alliberament”

Les reivindicacions històriques de connectar en Vila-real, i Benicàssim-Orpesa podrien quedar ara pendents dels resultats d'este nou anàlisi després que un informe de Conselleria el 2018 ja recomanara estos accessos.

El senador del PSPV-PSOE per Castelló, Artemi Rallo, ha assenyalat que la recent adjudicació de l’estudi sobre la demanda de trànsit després de la supressió del peatge de l’autopista AP7 “és un pas més que ha donat el govern de Pedro Sánchez per a millorar la connexió de l’autopista amb els diferents municipis castellonencs, i amb això millorarà la qualitat de vida dels i les ciutadanes i les possibilitats de desenvolupament econòmic”.

Rallo ha valorat la “rapidesa” amb la qual el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) que dirigeix José Luis Ábalos haja activat este estudi que “identificarà quins són els enllaços necessaris de l’autopista al seu pas per la província de Castelló”. Un estudi que, d’altra banda, cal recordar ja va fer la Conselleria al 2018 recomanant alguns accesos directes com ara el de Benicàssim-Orpesa o el tan reivindicat de Vila-real.

De fet, este accés directe a l’ AP7 és “junt amb la creació de la nova comissaria i l’assumpte del pas elevat de RENFE, un dels punts de l’agenda d’Alcaldia de Vila-real”, tal com ha recordat el portaveu de govern en esta localitat, Javier Serralvo. L’edil apunta també que l’impacte per la indústria, “no només de Vila-real sinó de la província i la connexió que suposaria amb la Ronda Sud-oest” són algunes de les raons per les quals esta connexió en este punt podria resultar vital. De tota manera, Serralvo confia també que el nou estudi del Ministeri analitze també el previ realitzat per la Conselleria i coincidisquen en els punts d’accés.

D’altra banda, també s’ha de considerar que, com apunta Artemi Rallo, la lliberalització de l’AP7 “ha posat en relleu com s’ha corregit la distribució del trànsit a la província de Castelló entre l’autopista i la resta de vies, en concret la N-340, la qual cosa fa necessari este estudi”, ha afegit el senador. 

En concret, Rallo recorda que la intensitat mitjana diària de vehicles en l’autopista AP7 ha augmentat un 55 per cent en el tram d’Almenara-Sagunt i un 31 per cent en el tram de Torreblanca-Alcalà de Xivert. A més, això ha suposat una disminució de trànsit en la CV-10 d’un 39 per cent, i un 35 per cent dels vehicles pesats, respecte a gener de l’any passat.

És per això que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha adjudicat el contracte de serveis per a redactar l’estudi previ sobre distribució de demanda de trànsit. L’objectiu del projecte, que compta amb un pressupost d’adjudicació de 282.656 euros, és recopilar els antecedents, realitzar un estudi de trànsit i de mobilitat de l’entorn viari de l’autopista AP-7, així com l’estudi d’altres dades bàsiques. 

Estes dades permetran determinar les millors solucions per a les actuacions que s’hagen d’escometre, per a acomodar la demanda en la Xarxa de Carreteres de l’Estat, després de la redistribució de trànsit que s’ha produït després de la supressió del peatge de l’AP-7, com ara la remodelació d’enllaços existents o la implantació d’altres nous, establint la seua programació.

Últimas noticias

Contenido relacionado