22.2 C
Valencia

Restringides les connexions entre Comunitat Valenciana i Balears

Des de hui, dia 19 de març, es prohibeix la realització de qualsevol mena de vol i desembarc des de la península cap als aeroports balears.

- Publicitat -AVL

El Ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, com a autoritat competent delegada en les seues àrees de responsabilitat a l’empara del Reial decret 463/2020, i de conformitat amb el Ministre de Sanitat, ha dictat una Ordre Ministerial per la qual s’estableixen les següents mesures de transport a aplicar a les connexions entre la península i la Comunitat Autònoma d’Illes Balears, amb vista a la protecció de persones, béns i llocs:

Des de hui, dia 19 de març, es prohibeix la realització de qualsevol mena de vol des de la península cap als aeroports balears, permetent-se només una connectivitat bàsica amb les Illes.

A partir d’aquesta data, les illes Balears estaran connectades amb la península a través dels enllaços aeris amb Madrid i Barcelona.

Es mantindran també les connexions entre les illes de Mallorca i Menorca i Eivissa.

Des de hui, es prohibeix així mateix el desembarcament de passatgers dels vaixells de passatge i embarcacions d’esbarjo de tota mena en els ports de Balears, incloent-hi el trànsit interinsular, amb excepció dels conductors dels caps tractors de la mercaderia rodades.

Es permeten únicament tres freqüències diàries entre les illes de Formentera e Eivissa, i es limita també l’activitat de tots els vaixells i embarcacions d’esbarjo utilitzats amb finalitat recreativa o esportiva o en arrendament nàutic

A les 00.00 hores del dia 18 de març s’ha prohibit tot aterratge d’aviació executiva, taxi aeri o operacions assimilables a estes.

En l’ordre s’estableixen una sèrie de limitacions al transport, autoritzant-se únicament un vol diari a cada companyia que tinguera vols programats entre determinades destinacions de la península i les illes, així com a les connexions aèries entre illes. Així mateix, es prohibeix el transport de passatgers per via marítima excepte per situacions extraordinàries i excepte entre Eivissa i Formentera.

Les prohibicions establides no seran aplicables a les aeronaus d’Estat, vols exclusivament de càrrega, vols posicionals, humanitaris, mèdics o d’emergència, als vaixells d’Estat, als vaixells que transporten càrrega exclusivament, ni als vaixells que realitzen navegacions amb finalitats humanitaries, mèdiques o d’emergència.

Seguint el procediment establit en la citada Ordre, diverses companyies van comunicar en el dia d’ahir al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana el seu interés per operar una connectivitat bàsica entre la península i les Illes.

D’esta manera, les freqüències autoritzades entre la península i les Illes Balears es recullen en la taula següent:

Cap companyia ha mostrat la seua intenció de prestar els serveis aeris de connectivitat entre illes, per la qual cosa al llarg del dia de hui es durà a terme un procediment d’adjudicació que permeta la prestació d’estos serveis.

Les companyies aèries informaran dels horaris corresponents en les seues pàgines web i mitjans habituals.

Esta ordre estarà vigent des de la seua publicació en el “Boletín Oficial del Estado” i fins a la finalització del període l’estat d’alarma o fins que existisquen circumstàncies que justifiquen una nova Ordre.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,791FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El Suprem inhabilita a Torra per unanimitat i deixarà de ser president de la Generalitat

Catalunya es prepara per a un escenari incert, ja que Quim Torra s'ha negat a convocar eleccions.

La campanya de fruita d’estiu per als productors de la Comunitat es torna a saldar amb un balanç desastrós

La diferència entre el que percep el llaurador en origen i el que paga el consumidor en botiga és de quasi el 300%.

València té 108 centres escolars amb 148 grups confinats

Pel que fa al total de la Comunitat Valenciana, en la tercera setmana del curs, del 21 al 25 de setembre, les autoritats sanitàries han determinat el confinament de 219 grups de 153 centres educatius.

Xàbia convertirà el far del Cap de Sant Antoni en espai de divulgació mediambiental

L'Ajuntament de Xàbia trau a licitació la redacció del projecte per a convertir el far del Cap de Sant Antoni en espai de divulgació mediambiental.

A Castelló, 23 grups de 16 centres educatius s’han hagut de confinar

Educació informa que a les comarques de la província, el 93,6 % dels 249 centres educatius no tenen cap grup confinat i estan fent classes presencials sense problemes. El percentatge de normalitat és el més alt de la Comunitat Valenciana.
- Advertisement -

: Valencià