Conscienciació sobre el cyberbullying en la I Gamer Weedend del Poble Nou de Benitatxell

Un instructor va explicar als joves algunes pautes a seguir en cas de patir cyberbullying.

PublicitatAVL

El gimnàs del CEIP Santa María Magdalena es va omplir el passat cap de setmana de desenes de joves que es van divertir amb les seues consoles i videojocs preferits amb la I Gamer Weekend. Al voltant de 150 xics i xiques vinguts del Poble Nou de Benitatxell, Xàbia i Teulada van gaudir de dues vesprades plenes d’activitats, tant lúdiques com didàctiques.

El recinte, habilitat amb nombroses pantalles i consoles, va obrir les seues portes el divendres a les 17.00 hores. Les PS4, les Xbox One i els Smartphones van captivar durant gran part del temps als assistents. Entre altres activitats, es van celebrar al llarg de les dues jornades campionats de Fortnite, Fifa 2020 i Brawl Star. També va haver-hi diversos sortejos de videojocs, samarretes i marxandatge entre els participants.

PublicitatRovira  

La part didàctica de l’esdeveniment va arribar el dissabte a mitjan vesprada, amb una xarrada sobre el cyberbullying. En ella, un instructor de Logro Desbloqueado, l’empresa organitzadora, va explicar als joves algunes pautes a seguir en cas de patir-lo.

En primer lloc, és important no respondre o tractar de venjar-se. Després es recomana bloquejar automàticament a l’assetjador i guardar les evidències de l’assetjament a través de captures de pantalla o impresos. El següent pas és reportar este comportament a la xarxa social i avisar a algun adult de confiança.

El principal objectiu d’esta iniciativa, que era el de proporcionar alternatives d’oci per a la joventut i animar-los a jugar en comunitat per a evitar l’aïllament social, es va veure complit amb escreix.

“L’acolliment per part de la gent jove ha sigut immillorable. De seguida es va córrer la veu i van vindre vingut joves tant del nostre poble com de municipis veïns”, ha destacat el regidor de Joventut, Víctor Bisquert, qui ha convidat a les xiques a animar-se a participar en les pròximes edicions. “Hem notat un gran predomini de xics, i ens agradaria cridar a les xiques al fet que s’animen a participar en este tipus d’actes. No solament es juga amb les consoles, també hi ha espai per als jocs del mòbil. Que s’empoderen i no tinguen vergonya, les portes estan obertes per a elles també”.