22.2 C
Valencia

El Consell aprova la concessió d’ajudes directes per 6,5 milions d’euros per al sector turístic

A més, aprova un decret llei de mesures extraordinàries econòmic financeres.

- Publicitat -AVL

El Consell ha aprovat el decret pel qual s’estableixen les bases reguladores i de concessió directa d’ajudes urgents, per un import de 6,5 milions d’euros, destinades a les persones treballadores en règim d’autònom i petites i mitjanes empreses del sector turístic, vinculades a programes de qualitat o que siguen agències de viatges.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió setmanal del Govern valencià, ha indicat que “es pretén donar suport a estes empreses del nostre sector turístic, donada la importància d’este sector en la nostra economia i que s’estan veient especialment afectades per les dràstiques mesures de contenció i limitacions de mobilitat derivades de l’estat d’alarma”.

D’esta manera, el Consell ha aprovat dues línies d’ajudes. La primera, amb una dotació de 5,5 milions d’euros, garanteix una quantia individual de 2.500 euros a les persones obligades a la suspensió d’activitat per estar en règim de treball autònom o pimes que desenvolupen les seues activitats en el sector turístic i estiguen adherides al programa CreaTurisme; compten amb la distinció de qualitat turística SICTED o siguen agències de viatge.

D’altra banda, la segona línia d’ajudes, amb un import global estimat d’un milió d’euros, atorga una quantia individualitzada de 120.000 euros per a entitats i empreses adherides a Mediterranew Fest de Turisme Comunitat Valenciana i de 12.000 euros per a les vinculades amb Mediterranew Musix.

Dia de dol oficial per les víctimes

Precisament, a l’inici de la seua intervenció, la vicepresidenta ha llegit una declaració institucional aprovada pel Consell a través de la qual el Govern valencià, manifesta “l’exemple de responsabilitat, esforç i unitat” de tota la societat valenciana i de les persones “més exposades a la lluita contra el virus”, com el personal sanitari o de serveis socials i treballadores i treballadors de serveis públics essencials.

El Consell també ha volgut mostrar “la profunda tristesa” de la societat valenciana per “el dolor i sofriment que està sembrant la pandèmia global de la COVID-19”.

Per este motiu, ha declarat diumenge que ve, 19 d’abril, dia de dol oficial en la Comunitat Valenciana i ha convocat tres minuts de silenci a les 12 de migdia perquè “els valencians i valencianes puguen expressar les seues condolences eixint als balcons en silenci”.

Mesures econòmic financeres

D’altra banda, el Consell ha aprovat el decret llei de mesures extraordinàries de gestió econòmic financera per a fer front a la crisi produïda per la COVID-19.

La vicepresidenta ha indicat que, mitjançant este decret llei, “s’adoptaran mesures de caràcter econòmic pressupostari que milloren la liquiditat dels proveïdors de la Generalitat, reforçant el suport que l’economia valenciana necessita en estos complicats moments; en particular, el sector relacionat amb l’atenció residencial a persones majors”.

Referent a això, Oltra ha insistit que, “davant esta situació excepcional” per a limitar la propagació de la COVID-19 i el contagi a la ciutadania, el Consell persegueix que “les mesures adoptades no produïsquen danys irreversibles en el teixit productiu i social, impulsant les actuacions, urgents i excepcionals que siguen necessàries per a pal·liar els efectes negatius de la limitació de mobilitat i la suspensió temporal de gran part de l’activitat econòmica”.

D’esta manera, el decret llei estableix, entre altres mesures, l’ajornament sense interessos del pagament del Cànon de Sanejament, que paguen els ciutadans a través del rebut de l’aigua, referent als mesos d’abril, maig i juny de 2020.

Així mateix, es modifica la Llei 19/2017, de renda valenciana d’inclusió, en relació amb el règim jurídic del càlcul de la prestació que en cada cas corresponga i dels complements d’esta.

A més, s’adopten mesures extraordinàries relatives a cessions de crèdit i a l’agilitació de l’aprovació de les modificacions pressupostàries que tinga el seu origen o deriven en actuacions per a fer front a la COVID-19.

Pel que respecta a la producció industrial, es modifiquen diverses línies pressupostàries de 2020 per a desenvolupar accions que promoguen la reactivació i la reconversió del teixit empresarial de la Comunitat Valenciana després de la pandèmia o en el marc del sector agroalimentari o de la protecció del medi ambient.

Impuls a projectes contra la COVID-19

Així mateix, entre altres mesures, el Consell també ha aprovat un decret pel qual s’estableixen les bases reguladores i de concessió directa d’ajudes urgents, per un import 563.000 euros, per a finançar solucions científiques innovadores detectades en el Sistema Valencià d’Innovació per a la lluita enfront de la COVID-19.

Oltra ha explicat que es tracta d’ajudes dirigides “a empreses i organismes d’investigació del nostre territori que han presentat projectes innovadors, que encara no estan disponibles en el mercat, i que poden implementar-se en àmbits directament relacionats amb la lluita enfront d’esta pandèmia”.

Estos projectes estan relacionats amb la producció de respiradors artificials a gran escala; la millora del diagnòstic, pronòstic i triatge de pacients o la detecció SARS-CoV-2 en un sol pas, entre altres.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,791FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El Suprem inhabilita a Torra per unanimitat i deixarà de ser president de la Generalitat

Catalunya es prepara per a un escenari incert, ja que Quim Torra s'ha negat a convocar eleccions.

La campanya de fruita d’estiu per als productors de la Comunitat es torna a saldar amb un balanç desastrós

La diferència entre el que percep el llaurador en origen i el que paga el consumidor en botiga és de quasi el 300%.

València té 108 centres escolars amb 148 grups confinats

Pel que fa al total de la Comunitat Valenciana, en la tercera setmana del curs, del 21 al 25 de setembre, les autoritats sanitàries han determinat el confinament de 219 grups de 153 centres educatius.

Xàbia convertirà el far del Cap de Sant Antoni en espai de divulgació mediambiental

L'Ajuntament de Xàbia trau a licitació la redacció del projecte per a convertir el far del Cap de Sant Antoni en espai de divulgació mediambiental.

A Castelló, 23 grups de 16 centres educatius s’han hagut de confinar

Educació informa que a les comarques de la província, el 93,6 % dels 249 centres educatius no tenen cap grup confinat i estan fent classes presencials sense problemes. El percentatge de normalitat és el més alt de la Comunitat Valenciana.
- Advertisement -

: Valencià