El Consell d’Alcaldies del PSPV-PSOE destaca el caràcter municipalista del partit i reivindica un canvi en el model de finançament

La trobada reuneix en el Muvim a 40 alcaldes i alcaldesses socialistes de la Comunitat per a analitzar la situació municipal en el territori valencià i posar en comú les bones experiències de gestió en els consistoris

Consell dAlcaldies PSOE-PSPV

El Consell d’Alcaldies del PSPV-PSOE s’ha celebrat esta vesprada en el Muvim. La trobada ha estat presidida pel líder del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha estat acompanyat del secretari d’Organització del PSPV-PSOE , José Muñoz; el secretari de Relacions Institucionals i Acció Territorial del partit, Carlos Fernández Bielsa; el president de la Federació Valenciana de Municipi i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro; el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i el director general d’Administració Local, Antoni Such.

Este esdeveniment, que ha ajuntat a més de 40 alcaldes i alcaldesses socialistes de la Comunitat, ha servit per a analitzar i avaluar la situació en la qual es troba el municipalisme en el territori valencià, així com els principals reptes als quals s’ha d’enfrontar. Així mateix, esta cita ha posat en valor la labor que el Consell ha estat realitzant durant aquests últims tres anys.

Caràcter municipalista

Esta ha sigut la legislatura del municipalisme, és la legislatura que ens dóna motiu a continuar i a seguir reivindicant pel govern de proximitat i per les persones”, ha assenyalat Rubén Alfaro, qui també ha destacat “la gran aliança entre els municipis i la Generalitat” gràcies a que el Consell ha apostat pels ajuntaments. Els assistents també han coincidit amb Alfaro a l’hora de destacar el caràcter municipalista del PSPV-PSOE, que des de sempre ha apostat per l’autonomia dels ajuntaments com a eix central de les seues polítiques, “ja que són la institució més propera a la ciutadania i des d’on millor es poden fer polítiques para i per les persones”.

Model de finançament

D’altra banda, els socialistes han incidit en la necessitat de continuar demanant i reivindicant un canvi del model de finançament, ja que l’actual està obsolet des de 2014. Esta millora permetria tant a la Generalitat com als ajuntaments “tenir ingressos suficients per a poder continuar prestant serveis de qualitat a la ciutadania”. Així mateix, s’ha reclamat la fi de les lleis aprovades pel Govern de Mariano Rajoy i el seu ministre Cristóbal Montoro que restringeixen la capacitat econòmica dels consistoris, com el sostre de despesa, la llei de sostenibilitat o la llei de contractació del sector públic.

 

 

Publicitat