El Consell aprova un conveni per a convertir Labora Formació de Castelló en Centre de Referència Nacional en la fabricació ceràmica

El Ple del Consell ha aprovat la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, el Servei d’Ocupació Estatal (SEPE) i el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport per a la qualificació del Labora Formació de Castelló com a Centre de Referència Nacional.

Aquest conveni permetrà que el Labora Formació de Castelló puga ser qualificat de Centre de Referència Nacional en l’àrea professional de la fabricació ceràmica, dins de la família professional Vidre i Ceràmica.

Rovira  

El Centre de Referència Nacional es concep com una institució al servei dels sistemes de formació professional. El seu objectiu és facilitar una formació professional més competitiva, responent als canvis en la demanda de qualificació dels sectors productius i actuant com un referent orientador per al sector productiu i formatiu.

Els Centres de Referència Nacional es distingeixen per programar i executar actuacions de caràcter innovador, experimental i formatiu en matèria de formació professional, de manera que servisquen de referent al conjunt del Sistema Nacional de Qualificacions i Formació Professional per al desenvolupament de la formació professional.

La província de Castelló, especialment l’àrea delimitada al nord per l’Alcora i Borriol, a l’oest per Onda, al sud per Nules i a l’est per Castelló de la Plana aglutina el 94% de la producció nacional de la indústria de la ceràmica.

En el seu conjunt, s’estima que el sector ceràmic espanyol dona ocupació directa a uns 15.000 treballadors en empreses que, en la seua majoria, són de petit i mitjana grandària (dada de 2016). Es calcula que la indústria genera més de 7.000 ocupacions indirectes.

PublicitatJuega Limpio Orihuela