El Consell blinda els serveis socials perquè no depenguen del pressupost

Este projecte de llei pretén adequar el sistema de serveis socials a les necessitats de la ciutadania

infància

El ple del Consell ha aprovat este divendres el projecte de llei de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat, que pretén adequar el sistema de serveis socials a les necessitats de la ciutadania i els dóna la consideració de serveis essencials i d’interès general, la qual cosa permeta “blindar-los i garantir-los”.

Segons ha explicat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, este projecte de llei transforma la “concepció asistencialista pròpia de visions caritatives de les antigues polítiques socials” en una visió “moderna de dret subjectiu i abast universal” en la qual estos drets fonamentals no depenguen de si hi ha més o menys pressupost en un determinat exercici.

Així, es reconeix i garanteix l’accés al Sistema Públic Valencià de Serveis Socials a totes les persones amb residència a la Comunitat Valenciana i que necessiten dels serveis.

La nova llei serà el marc jurídic d’actuació, que ordenarà i regularà els serveis socials a la Comunitat Valenciana i on quedaran plasmats els drets subjectius en matèria de serveis socials de la ciutadania valenciana.

Amb esta iniciativa, segons Oltra, “el Consell vol blindar la normativa en matèria de política i serveis socials amb l’objectiu de garantir els drets reconeguts a la ciutadania i evitar que canvis futurs puguen arrabassar-li’ls” i per a açò és la primera Comunitat Autònoma que els declara per llei serveis d’interès general i essencial.

Publicitat