jueves, 28 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Oltra: “El Consell ha destinat 20 milions en ajudes al calçat des de 2015”

Mónica Oltra i Rafa Climent visiten les empreses valencianes del sector del calçat que exposen en la Fira Internacional Micam de Milà

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que el Consell ha destinat en els últims quatre anys “més de 20 milions d’euros en ajudes al sector del calçat de la Comunitat Valenciana, principalment per a fomentar la innovació de les pimes, la internacionalització, la formació professional i el foment de l’ocupació”.

Les ajudes a aquest sector productiu s’emmarquen “dins del major suport a les empreses mai abans realitzat per a millorar la seua projecció internacional, en forma d’ajudes i accions exteriors, perquè la internacionalització és clau per a la transformació del model productiu valencià”, ha afegit.

Oltra ha realitzat aquestes declaracions durant la seua visita a les empreses valencianes del sector del calçat que exposen en la Fira Internacional Micam-Milà, en la qual ha estat acompanyada pel conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent

La fira internacional del calçat Micam-Milà se celebra a Milà del 10 al 13 de febrer, amb la participació de 82 empreses espanyoles expositores, de les quals un total de 96 empreses, és a dir, el 53% pertanyen a la Comunitat Valenciana.

La vicepresidenta ha valorat “l’esforç que realitzen les empreses valencianes per a estar presents en aquestes fires” de gran projecció internacional. Així, ha ressaltat que el lideratge de la Comunitat en aquest sector productiu està reflectit en el fet que més de la meitat més de la meitat de la representació d’empreses espanyoles en Micam són valencianes, en les quals destaquen, a més, pel “talent, creativitat i innovació” que ofereixen.

Així mateix, ha valorat que moltes d’aquestes signatures “són empreses familiars, que han realitzat un gran esforç per a aconseguir noves línies de negoci més innovadores i sostenibles i un sector, a més, amb gran presència de la dona”, que també “aposten perquè es fabrica ‘en’ la Comunitat Valenciana”.

Per això, ha mostrat el suport de la Generalitat al sector del calçat “des de dos vessants; una, a través de les polítiques industrials que es tradueixen en els 20 milions de 2015 a 2018 per a aquest sector perquè puguen continuar avançant en innovació i competint internacionalment i, d’altra banda, amb la presència institucional en certàmens com aquest de MicamMilando, donant suport així el seu treball”.

Per part seua, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat “l’esforç que estan fent les nostres empreses, com les del calçat, per a ser més competitives, per a oferir productes de disseny i qualitat i per a obrir nous mercats”, i ha assenyalat que des del Consell “som conscients d’això i estem treballant braç a braç amb els nostres sectors productius per a ajudar-los”.

Per això, “en 2019 ja hem convocat ajudes per valor de 32,2 milions, perquè les empreses dels principals sectors productius valencians, entre els quals es troba el calçat, puguen renovar maquinària, i guanyar en diferenciació de producte i projecció internacional

“A més, acabem de posar en marxa a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial un ambiciós Pla de Promoció Exterior, que suposarà que cada setmana de l’any tindrem com a mínim una activitat en algun lloc del món per a ajudar la promoció exterior de les empreses valencianes”, ha manifestat el conseller.

Creixement de les exportacions de calçat

D’altra banda, el conseller ha recordat que, segons les últimes dades disponibles, entre gener i novembre de 2018, les exportacions del calçat valencià van superar els 1.165 milions, la qual cosa representa un augment del 2% respecte al mateix període de 2017, mentre que en el conjunt estatal s’ha produït un lleu descens del 0,3%.

En aquest sentit, Rafa Climent ha qualificat al sector valencià del calçat com “un referent de la nostra estructura productiva”, en forma d’un clúster concentrat principalment a les comarques del Vinalopó, de la província d’Alacant, “que fa que la Comunitat Valenciana siga amb diferència la major representant del calçat espanyol, ja que és la primera regió productora i exportadora, concentra entorn del 68% de les empreses, al 64% de persones emprades en aquest sector i un 56% de la xifra de negocis estatals”.

Líders en exportació

La Comunitat Valenciana continua liderant les exportacions amb un 44,1%, seguida de Galícia amb un 15,5%, Catalunya, amb un 8,7% i la Rioja, amb un 8,1%.

Les principals destinacions de les exportacions del calçat valencià en 2018 han sigut els EUA amb un 14,1%, França amb un 13,3%, Alemanya amb un 12,3%, Itàlia amb un 10% i el Regne Unit amb un 6,2%.

Entre ells, el major avanç s’ha produït als EUA, amb un augment del 12,8%, mentre que la major caiguda s’ha produït en les exportacions al Regne Unit, amb un descens del 12,1%.

Últimas noticias

Contenido relacionado