Consell contracta helicòpters per a incendis i emergències per 46 milions

Publicitat

El Consell ha autoritzat la subscripció del contracte del servei de set helicòpters per a extinció d’incendis forestals, d’urgències sanitàries i de coordinació i emergències per 46.290.200 euros, IVA exempt, per als pròxims quatre anys, a partir de novembre.

Segons ha informat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, s’inclouen tots aquells aspectes relacionats amb l’operativitat de les aeronaus i les missions a les quals se’ls destina, així com dels aspectes complementaris relacionats amb la seua operativitat en les bases aèries i l’adequació i manteniment de les instal·lacions de les bases.

PublicitatRovira  

No obstant això, les aeronaus i mitjos contractats podran ser destinats a qualsevol altra missió que li siga encomanada per l’organisme contractant, incloent-hi tasques relacionades amb actuacions de protecció civil, ha informat la Generalitat.

La prestació del servei es desenvoluparà normalment en tot l’àmbit de la Comunitat Valenciana i en els incendis forestals confrontants, en els quals siga difícil, a priori, determinar si el seu origen és la Comunitat.

Excepcionalment, les aeronaus que presten el servei podran enviar-se a actuar fora de la Comunitat en suport a altres comunitats autònomes, quan així se sol·licite per les autoritats de Protecció Civil, estant obligat l’adjudicatari a prestar el servei sense increment del cost.

Per al cas de trasllats sanitaris, l’actuació podrà ser en qualsevol punt del territori nacional. EFE

PublicitatJuega Limpio Orihuela