El Consell autoritza un conveni de col·laboració amb Creu Roja Espanyola per a l’atenció bucodental de persones amb discapacitat

L'any passat es van atendre 1.104 persones i es van realitzar 2.482 actuacions gràcies a aquest conveni

El ple del Consell ha autoritzat la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i Creu Roja Espanyola (Comité Provincial de València) per a finançar les despeses corrents i de funcionament per a les activitats d’atenció bucodental de persones discapacitades, durant l’any 2019.

L’import de la subvenció per a enguany és de 50.000 euros i els beneficiaris són persones discapacitades que requereixen atenció bucodental de la província de València, a través del Comité Provincial de Creu Roja en aquesta província.

Gràcies a aquest conveni, durant l’any 2018 es van atendre 1.104 persones i es van realitzar 2.482 actuacions de salut bucodental.

L’objectiu del programa se centra en la millora de la qualitat de vida de persones amb discapacitat a través de la millora de la seua salut. En aquest sentit, es realitzen tractaments específics a persones amb discapacitat que no poden rebre’l des d’altres serveis.

D’altra banda, es forma i assessora professionals odontològics en l’atenció a col·lectius especials. Un altre dels objectius és col·laborar amb altres entitats i serveis en la prevenció i tractament bucodental.

Creu Roja Espanyola és una entitat que té com a finalitat promoure i col·laborar en accions de solidaritat i benestar social en general, així com el foment i participació en programes de salut i en accions que pel seu caràcter altruista resulten més convenients per a la sanitat pública.

A més de la realització de les activitats del programa d’atenció bucodental a persones discapacitades, a través d’aquest conveni Creu Roja es compromet a posar a disposició les instal·lacions adequades completament adaptades per al desenvolupament de les activitats.

D’altra banda, proporciona tot el material necessari per a poder realitzar de forma segura els tractaments, com és el cas d’adaptador per a poder realitzar la intervenció, cadira de rodes dels pacients, màquina de raigs X per a diferents altures i posicions, lliteres, etc.

Finalment, posa a disposició el personal necessari, professionals odontòlegs, per a atendre el servei. En aquest cas, es tracta de sis persones: tres odontòlogues, una auxiliar administrativa, una recepcionista i una higienista dental.

Publicitat