El Consell destina 15 milions d’euros a comprar habitatges per a lloguer social

Segons un comunicat de la Generalitat, d'esta forma "es podrien adquirir al voltant de 160 habitatges a un preu aproximat d'entre 80.000 i 90.000 euros cadascuna"

La consellera d’Habitatge, María José Salvador, ha anunciat l’engegada d’un concurs públic per a la compra d’habitatges per part de la Generalitat a particulars i persones jurídiques, destinades “especialment” al lloguer social i assequible, amb un pressupost per a la primera convocatòria de 15 milions d’euros.

Segons un comunicat de la Generalitat, d’esta forma “es podrien adquirir al voltant de 160 habitatges a un preu aproximat d’entre 80.000 i 90.000 euros cadascuna” i es llogaran “en funció de les necessitats de l’entorn en el qual es troba” el domicili.

La consellera ha agregat que s’ha calculat el muntant de cadascuna en funció del preu mitjà de les localitats en les quals l’estudi de mercat ha detectat una major necessitat d’ampliar el parc públic amb un càlcul aproximat d’1.000 euros per metre quadrat, per la qual cosa el preu final variarà segons la localització i la grandària de l’habitatge.

El pla d’adquisició d’habitatge, que Salvador ha presentat al costat del director general d’Habitatge, Rafael Briet, i les directores de la Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha) i de l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE), Laura Soto i Begoña Serrano, respectivament, és la primera actuació del Pla Plurianual d’Habitatge, destinada a l’ampliació del parc públic d’habitatge de la Generalitat.

El Pla també contempla, segons ha destacat Salvador, “el canvi d’habitatges en règim de compra al de lloguer; la signatura de convenis amb entitats financeres o reprendre les obres en promocions actualment paralitzades, així com la recuperació d’edificis ocupats irregularment o la d’immobles d’altres departaments de l’Administració”.

La primera convocatòria del concurs per a la compra d’habitatges serà el pròxim mes d’agost i fins a finals de setembre, encara que, com ha confirmat la consellera, “es preveu desenvolupar aquesta acció durant els pròxims tres anys”, amb un pressupost total d’aproximadament 50 milions d’euros.

“La Generalitat no compra infravivendes, sinó que el que pretenem és, precisament, garantir habitatges dignes i assequibles a totes les persones que no poden accedir a elles”, ha apuntat Salvador.

La consellera ha enumerat algunes de les condicions que es van a exigir, com que l’habitatge se situe en edificis plurifamiliars, d’antiguitat màxima de 40 anys i amb ascensor; que tinguen almenys saló-menjador, cuina, un dormitori i un bany; que estiguen buides i en condicions adequades per a la seua ocupació; que estiguen lliures d’ocupants o persones arrendatàries; o amb alta de llum i aigua, entre unes altres.

Per a Salvador, “l’aposta d’aquest Consell per respondre de forma activa i efectiva a la necessitat de garantir un habitatge digne per a tots, requereix abordar el problema de l’accés a l’habitatge per a totes les persones que no poden accedir a ella en les condicions habituals i actuals del mercat”.

La titular d’Habitatge ha assenyalat que les anàlisis confirmen “la gran descompensació entre les necessitats o demanda d’habitatge i l’oferta existent“, ja que hi ha “més de 6.000 famílies ja inscrites en el registre de demandants d’habitatge de la Direcció general”, o “10.000 que estan en la llista d’espera que gestiona la EVha”.

El nostre objectiu és garantir un habitatge assequible, digna i adequada per a tots“, ha remarcat la consellera.

Publicitat