20.8 C
Valencia

Consell i Diputació de Castelló organitzen unes jornades per al foment de la transparència

La Conselleria de Transparència i la institució provincial emmarquen estes conferències en el conveni que han signat per a l'impuls del govern obert.

- Publicitat -AVL

Segons Xaro Miralles, seran quatre sessions online que ajudaran els ajuntaments “a ser més transparents i, en conseqüència, més útils per a les ciutadanes i els ciutadans”.

9 de setembre de 2020. La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la Diputació de Castelló posaran en marxa el pròxim 14 de setembre unes jornades online per a l’impuls dels valors i principis associats al govern obert i la rendició de comptes als ajuntaments de la província de Castelló. Se celebraran amb caràcter mensual fins a desembre i s’emmarquen en el conveni de col·laboració signat per totes dos institucions el mes de juny passat.

Este conveni, que va dirigit a estudiar el sistema de transparència pública local per a difondre el dret d’accés a la informació pública, compartint el coneixement i els recursos emprats per a garantir este dret dels ciutadans i ciutadanes, establirà la col·laboració, seguiment i avaluació de les mesures dutes a terme en l’àmbit del govern obert.

Quatre jornades online

Les jornades se celebraran els dies 14 setembre, 19 d’octubre, 9 de novembre i 14 de desembre. La primera -el pròxim dia 14 de setembre- versarà sobre: “L’avaluació de polítiques públiques en matèria de transparència”; la segona -a l’octubre- sobre: “Llenguatge senzill i criteris qualitatius de publicitat de la informació”; la tercera -al novembre- sobre: “Les dades obertes en el disseny de polítiques públiques per a la reconstrucció després de la COVID-19”; i l’última – al desembre- sobre: “Transparència des del disseny”.

Amb estes sessions, a les quals podrà accedir qualsevol persona interessada prèvia inscripció, es busca oferir formació i eines pràctiques per a l’aplicació de la cultura de la transparència i la garantia del dret a la informació pública en els governs locals.

La consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo, ha destacat que la celebració d’estes webinars suposa “un gest més en la consecució de l’acord amb la Diputació de Castelló. Un conveni que és més que necessari, perquè ens permet complir amb el nostre objectiu de fer de la transparència un valor transversal a totes les nostres polítiques, les del Consell i les de les administracions provincials i locals”.

Per part seua, la diputada de Participació i Transparència de la Diputació de Castelló, Xaro Miralles, ha destacat que per a la nova Diputació progressista de Castelló, que va tirar caminar en l’estiu de 2019, és fonamental “dotar als ajuntaments d’instruments que els permeten oferir el millor servei possible a la ciutadania”. Segons ha explicat, “és important que els ajuntaments siguen útils per als seus veïns i veïnes, i en plena era de la societat de la informació, la transparència resulta imprescindible en l’àmbit de les corporacions locals».

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,787FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Rescaten a una bebé de 21 mesos després de caure en una piscina de Quart de Poblet

La xicoteta ha sigut traslladada a l'Hospital La Fe de València i, encara que quasi s'ofega, es troba estable

Castelló reparteix el llibre de la no-festa sense cap projecte fester a la vista

En un acte a l'aire lliure i aforament limitat i presència escasa, s'ha repartit el llibre de la Magdalena 2020 que va quedar suspesa.

Dimiteix Emilio Bouza, el portaveu del grup Covid-19 de la Comunitat de Madrid

"El que he vist estos dies m'obliga a renunciar"

Vila-real reactiva el servei d’autobús gratuït a l’UJI

El servei d'autobús gratuït a la Universitat Jaume I reprén la seua activitat habitual dilluns que ve 28 de setembre, coincidint amb...
- Advertisement -

: Valencià