El Consell estudiarà incentius fiscals i mesures territorials per a pal·liar els efectes de la despoblació

El president de la Generalitat ha anunciat que entre les mesures que s'adoptaran des de les Presidència figura el desenvolupament de la Direcció General de l'Agenda Valenciana Antidespoblament

El Consell estudiarà la implantació d’incentius fiscals i econòmics i mesures d’acció territorial contra els efectes de la despoblació en les zones rurals i de l’interior de la Comunitat Valenciana.

Així ho han anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en la segona jornada del Seminari de Govern- Estiu 2019, que des del divendres se celebra a Montanejos.

“Hi ha una acció coordinada contra la despoblació, enfront del que significa el desequilibri territorial”, ha assegurat el president, que ha afegit que la del Consell és “una visió del govern inclusiva sempre entre les persones però també entre els territoris”.

En este sentit, ha afirmat que en esta legislatura “serà molt important la capacitat d’entendre la Comunitat Valenciana com un tot i que ningú senta cap mena de discriminació, tampoc de caràcter territorial”.

“Es tracta de treballar junts amb un objectiu comú en el qual també volem incorporar als ajuntaments, a les diputacions, a totes les institucions per a aconseguir aquest gran objectiu: que es puga viure i treballar on cada persona vulga desenvolupar el seu projecte de vida i que l’interior de la Comunitat Valenciana tinga oportunitats que ara, desgraciadament, no es poden produir”, ha manifestat.

El president de la Generalitat ha anunciat que entre les mesures que s’adoptaran des de les Presidència figura el desenvolupament de la Direcció General de l’Agenda Valenciana Antidespoblament, amb seu a Castelló, com a òrgan d’impuls de polítiques transversals davant el repte demogràfic i la lluita contra la pèrdua de població.

Una mesures que es prendran serà la signatura d’un conveni amb les quatre universitats valencianes amb investigació en despoblació (UJI, UV, UPV i UA) per a l’elaboració d’un estudi sobre possibles modificacions normatives en matèria territorial i fiscal en zones afectades per la pèrdua demogràfica amb l’objectiu de fixar població i impulsar projectes de desenvolupament econòmic.

Per part seua, Oltra ha apostat per atorgar prioritat a mesures que ajuden a “fixar a la gent en el territori i fer que siga atractiu establir el seu projecte de vida en l’àmbit rural”. “No és casual que estiguem a Montanejos, en l’Alt Mijares, la comarca amb més risc de despoblació de la Comunitat Valenciana”, ha subratllat.

ValenciàEspañol