20.6 C
Valencia

El consell escolar ja coneix el nou col·legi Santa Quitèria d’Almassora

La comunitat educativa aportarà suggeriments al gabinet d’arquitectura.

- Publicitat -AVL

La directora, docents i AMPA del col·legi Santa Quitèria es van reunir ahir amb el despatx d’arquitectura que redacta en estos moments el projecte del nou centre en una trobada concertada per la regidora d’Educació d’Almassora, Raquel Barberà, per a aportar suggeriments al disseny. Els responsables del bufet van proposar realitzar trobades periòdiques durant els tres mesos de treballs per a consensuar els detalls del projecte.

Així, l’UTE Francisco Luis Miravete Martín, Francesc de Paula García Martínez, direcció i control tècnic d’obres i projectes SL i Leing SL, que representa al despatx valencià d’arquitectura Mano de Santo, va projectar les imatges i va presentar la maqueta concebuda per al col·legi nascut en 2010 en barracons. La seua proposta per al nou centre aborda amplis espais i un disseny innovador atesa una comunitat educativa “que es considera una família”, tal com va recordar ahir Barberà.

En este sentit, la directora es va mostrar “emocionada” en recordar que el centre “ha patit molt” al llarg de la seua història, més per les escasses opcions que les autoritats confiaren en el futur del Santa Quitèria temps arrere, que per l’estat del col·legi. En este sentit es va referir l’edil a la creació d’una aula mixta que va unir a alumnat de diferents edats en una mateixa classe en 2014, situació que es va revertir en el curs 2016/17.

La redacció del projecte, dins del programa Edificant, per 255.709,43 euros obri una nova etapa per a la licitació, adjudicació i construcció del col·legi al carrer Drets Humans, al costat del Centre de Formació i els Serveis Socials d’Almassora. El disseny previst afecta una superfície de 5.041,70 metres quadrats amb tres unitats d’Infantil, sis de Primària i menjador per a 180 comensals en dos torns.

La redacció, que inclou assistències tècniques, també aborda el projecte d’instal·lacions, l’estudi de seguretat i salut, la programació de control de qualitat, l’estudi de gestió de residus, l’eficiència energètica de projecte i documents i projectes imprescindibles per a l’execució de l’obra nova, reforma o treballs previs d’adequació, demolicions, etc.

Una vegada finalitzat el projecte, les obres eixiran a licitació per 4.153.914,66 euros. Seguint esta planificació, l’equip de govern ha reservat en el pressupost vigent 1.039.894,64 euros amb la intenció que la tramitació administrativa permeta iniciar la construcció en 2020.

D’igual forma, en els pròxims dies, la comunitat educativa del col·legi Ambaixador Beltrán, la regidora de l’àrea i l’empresa guanyadora de la redacció del projecte es reuniran per a mostrar els primers esbossos del disseny i posar en comú idees.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,707FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià