El Consell finançarà el XXIV Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola

El Institut Valencià de Cultura, la Diputació de Castelló i l'Ajuntament de Peníscola col·laboren en el finançament del festival.

Publicitat

El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre el Institut Valencià de Cultura (IVC), la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Peníscola per a finançar la realització del XXIV Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, celebrat a l’agost de 2019.

Amb la signatura d’aquest conveni, la Generalitat contribueix al finançament del festival de música amb una aportació de 64.988 euros. A més, a través d’aquest conveni, el Institut Valencià de Cultura aporta el personal per a la gestió del festival, des del punt de vista tant tècnic com artístic.

PublicitatRovira  

Esta actuació s’emmarca entre els objectius de la Generalitat d’impulsar la creació i realització d’esdeveniments culturals de primer nivell que constituïsquen, tant un punt de trobada d’especial interés dins del circuit nacional i internacional de festivals de música, com un esdeveniment cultural per a la ciutat on es realitzen.

Per part seua, la Diputació de Castelló subvenciona els costos del festival amb una aportació de 70.000 euros, el beneficiari dels quals és el Institut Valencià de Cultura, que actua com a administrador. A més, cedeix el castell del papa Lluna per a la celebració del festival i es fa càrrec de l’edició de material gràfic com, per exemple, cartells i programes de mà.

Quant a l’Ajuntament de Peníscola, participa amb 32.728 euros, destinats a finançar l’espectacle piromusical, que se celebra durant el festival, i s’encarrega de donar suport al muntatge tècnic del festival.

La resta del pressupost previst, que ascendeix a un total de 177.416 euros, es completa amb la recaptació per la venda d’entrades, la gestió de les quals realitza el Institut Valencià de Cultura, i altres possibles aportacions d’entitats públiques o privades.

Cal recordar que el festival, creat en 1996, s’ha convertit en un referent internacional de la música composta entre els segles XII i XVII. Els concerts s’ofereixen a l’aire lliure al pati d’armes del castell templer del papa Lluna. Durant la present edició s’han oferit programes molt diversos, des de solistes fins a òpera de cambra i concerts orquestrals.

PublicitatJuega Limpio Orihuela