El Consell aposta per la formació de professionals que es dediquen a treballar amb la infància

Mónica Oltra ha presidit la sessió inaugural del ‘Pla de formació per a professionals que intervenen en l'àmbit de la infància i adolescència a la Comunitat Valenciana’.

infància

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha presidit la sessió inaugural del ‘Pla de formació per a professionals que intervenen en l’àmbit de la infància i adolescència a la Comunitat Valenciana’, un esdeveniment organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia, amb la col·laboració dels de treball social i d’educació social, i de forma coordinada amb la Direcció general d’Infància i Adolescència.

L’equitat, l’interès superior dels xiquets, xiquetes i adolescents i la participació“, s’han convertit en “el far que guia les polítiques d’infància del Consell”. Així ho ha afirmat Oltra durant la seua intervenció, qui també ha assenyalat que pretenen “empoderar la infància, no com persones adultes del futur sinó en l’ací i ara, considerar-los com a vertaders subjectes de dret”.

En este sentit, la vicepresidenta ha destacat la importància de comptar amb la seua veu i promoure la seua iniciativa i participació, “fent realitat l’única mirada que existeix quan es treballa amb infància: el seu interès superior per sobre de qualsevol un altre“.

Respecte a la “aposta i proposta formativa” en matèria d’infància i adolescència, Oltra ha explicat que ha partit de “l’anàlisi de la realitat i de les necessitats detectades, de les dificultats presents i dels reptes de futur que enfrontem”.

Un pla de formació que, per a Oltra, és el fruit de “un triple compromís” de l’Administració pública, dels col·legis professionals i de tots aquells que desenvolupen el seu treball en l’àmbit de la promoció de drets, la prevenció, la participació, la protecció de la infància i l’adolescència, així com en el de mesures judicials.

En esta línia, ha assegurat que, per a l’any pròxim, a més de repetir la formació inicial o bàsica, el seu departament engegarà una formació més especialitzada, articulada en dos nivells, un més especialitzat per al conjunt de persones professionals, que vol aprofundir en metodologies i qüestions comunes a totes, i un altre dirigit a cada cos professional segons els diferents perfils d’intervenció.

Publicitat