20.3 C
Valencia

El Consell aposta per la formació de professionals que es dediquen a treballar amb la infància

Mónica Oltra ha presidit la sessió inaugural del ‘Pla de formació per a professionals que intervenen en l'àmbit de la infància i adolescència a la Comunitat Valenciana’.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha presidit la sessió inaugural del ‘Pla de formació per a professionals que intervenen en l’àmbit de la infància i adolescència a la Comunitat Valenciana’, un esdeveniment organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia, amb la col·laboració dels de treball social i d’educació social, i de forma coordinada amb la Direcció general d’Infància i Adolescència.

L’equitat, l’interès superior dels xiquets, xiquetes i adolescents i la participació“, s’han convertit en “el far que guia les polítiques d’infància del Consell”. Així ho ha afirmat Oltra durant la seua intervenció, qui també ha assenyalat que pretenen “empoderar la infància, no com persones adultes del futur sinó en l’ací i ara, considerar-los com a vertaders subjectes de dret”.

En este sentit, la vicepresidenta ha destacat la importància de comptar amb la seua veu i promoure la seua iniciativa i participació, “fent realitat l’única mirada que existeix quan es treballa amb infància: el seu interès superior per sobre de qualsevol un altre“.

Respecte a la “aposta i proposta formativa” en matèria d’infància i adolescència, Oltra ha explicat que ha partit de “l’anàlisi de la realitat i de les necessitats detectades, de les dificultats presents i dels reptes de futur que enfrontem”.

- Publicitat -

Un pla de formació que, per a Oltra, és el fruit de “un triple compromís” de l’Administració pública, dels col·legis professionals i de tots aquells que desenvolupen el seu treball en l’àmbit de la promoció de drets, la prevenció, la participació, la protecció de la infància i l’adolescència, així com en el de mesures judicials.

En esta línia, ha assegurat que, per a l’any pròxim, a més de repetir la formació inicial o bàsica, el seu departament engegarà una formació més especialitzada, articulada en dos nivells, un més especialitzat per al conjunt de persones professionals, que vol aprofundir en metodologies i qüestions comunes a totes, i un altre dirigit a cada cos professional segons els diferents perfils d’intervenció.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Xixona

Segueix-nos

13,322FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Les altes de llits UCI a Castelló es resisteixen al descens de les xifres COVID

El gerent del Departament de Salut de Castelló espera que en un parell de setmanes es reflectisca a cures intensives les altes que ja estan donant en planta.

Barceló: “Falta concretar si les 10 persones màximes pel Nadal seran d’una o de dos unitats de convivència”

Les declaracions de la consellera de Sanitat en la seua visita d'este dilluns a Castelló deixen enlaire si serà o no possible la reunió per les festes de persones que no convisquen habitualment.

22 milions més d’euros en el pressupost de la Diputació que supera els 168 milions

Reconstruir Castelló, Impulsar, protegir i fer més sostenible la província són els quatre eixos fonamentals en què s'estructuren els comptes pel 2021 que hui s'han presentat.

Turisme presenta a les empreses de restauració de la Comunitat al segell L’Exquisit Mediterrani

Francesc Colomer ha presentat a través d'un seminari web l'esborrany del manual per a adherir a les empreses de restauració al segell L'Exquisit Mediterrani.

Investiguen a una persona per l’enverinament de dos gats a Castelló

S'han localitzat els cadàvers de dos gats, un d'ells tenia propietari.
- Advertisement -

: Valencià