Oltra creu necessària la lluita contra el masclisme després d’un tuit d’un directiu d’FGV

El responsable de comunicació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV), Manolo Jardí, en Twitter, en relació amb la diputada de Compromís, Mireia Mollà, en el qual pregunta si "és o està bona?", en resposta a un comentari d'un diputat socialista.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, considera que la lluita contra el masclisme “és ben necessària” davant comentaris que “cosifica’n a les dones, les jutgen pel seu aspecte físic” i que no passa amb els homes, en relació amb un tuit masclista d’un directiu de Ferrocarrils de la Generalitat.

Oltra ha fet aquestes manifestacions, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per un comentari masclista del responsable de comunicació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV), Manolo Jardí, en Twitter, en relació amb la diputada de Compromís, Mireia Mollà, en el qual pregunta si “és o està bona?”, en resposta a un comentari d’un diputat socialista.

Per a Oltra aquestes declaracions “estan completament fora de lloc”, i ha assegurat que el Govern valencià, el primer paritari en la història de la Generalitat i que ha fet una “aposta per la lluita i la igualtat entre homes i dones sense precedents” en la Comunitat, “en absolut” s’identifica amb aquest tipus de manifestacions per part d’una persona que ostenta responsabilitat pública.

Segons el parer de la vicepresidenta, la lluita contra el masclisme és a més “ben necessària”, i ha advertit que aquest tipus de comentaris “cosifica’n a les dones i les jutgen pel seu aspecte físic, cosa que no passa amb els homes en la vida publica”.

Oltra ha agraït finalment que, afortunadament, el comentari del directiu d’FGV haja desaparegut de la xarxa social per la intervenció directa de la consellera d’Obres Públiques i Habitatge, María José Salvador.

CatalanSpanish