```
sábado, 27 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

[:es]El Consell aprobará el viernes un plan específico para las empresas de ocio más afectadas por la pandemia[:ca]El Consell aprovarà el divendres un pla específic per a les empreses d’oci més afectades per la pandèmia[:]

Puig pide "comprensión" al sector porque hay "buscar todos los equilibrios, pero lo fundamental es la salud".

[:es]El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciado que este viernes el Consell aprobará un plan específico para las empresas de ocio que más tiempo llevan cerradas como consecuencia de la pandemia y, al respecto, ha pedido “comprensión” al sector turístico y de la hostelería porque hay “buscar todos los equilibrios, pero lo fundamental es la salud”. “Se trata de salvar vidas, el empleo y las empresas, pero por ese orden”, ha señalado.

Puig, tras mantener una reunión en Alicante por videoconferencia sobre digitalización del sector turístico, ha destacado que este nuevo plan se sumará al Plan Resistir, dotado con 400 millones, y ha recalcado la importancia de que se conozcan todos los instrumentos que incluye porque “a veces se pide una cantidad inferior”.

“No se trata de poner cifras fetiche sino de caminar para suturar las consecuencias negativas que esta pandemia está causando al conjunto de la economía, no solo al turismo”, ha recalcado. Además, ha destacado que el Gobierno de España también sacará un plan de ayuda que es “muy conveniente que así sea para completar al de la Generalitat”.

Puig ha garantizado que las restricciones “no permanecerán ni un día más de las que sean necesarias”, pero se irán “suavizando sin movimientos disruptivos, del blanco al negro, sino con una escalada lo más prudente para no laminar todo el esfuerzo realizado”.

Preguntado por la demanda que plantea interponer la Distribución para reclamar el lucro cesante derivado del cierre de la hostelería, ha comentado que cualquier asociación “tiene el derecho a judicializar lo que consideren”, pero ha defendido que la Generalitat
“toma las decisiones pensando en el interés general y la prioridad de la salud”.

Así, ha recalcado que “no se quiere hace restricciones por hacer restricciones” y, de hecho, ha recordado que la Comunitat Valenciana “no es la que más” ha limitado la apertura del sector, sino que se trata de “una medida implantada en toda Europa para controlar el espacio de la sociabilidad”. Puig ha constatado que “el problema no son los bares sino el espacio de sociabilidad y por eso también exigimos que no se exporten los bares a domicilios particulares”.

“No se trata de criminalizar un sector, jamás lo hemos hecho, sino de compartir con ellos cómo superar la pandemia con seguridad, no solo para los próximos días, sino para llegar a una normalización que permita abrir todo y para eso no se puede avanzar más de lo que es prudente”, ha constatado.

Desescalada 

En ese sentido, Puig ha insistido en que cuando en marzo concluya la actual prórroga de restricciones habrá “una reflexión” porque “somos conscientes del grave daño que se infringe no solo a la hostelería y a la economía sino el daño psicológico y emocional que también se causa a una parte importante de la sociedad”.

No obstante, ha incidido en que las decisiones se adoptarán “pensando en el interés general y en la salud porque aún estamos en una tasa de incidencia de 500 casos por 100.000 habitantes, muy lejos del objetivo de bajar hasta los 50 casos”. Por ello, ha recalcado en que pese al actual progreso no cabe “ningún triunfalismo, sino prudencia, prudencia, prudencia y no relajarnos” porque aún “hay mucha incertidumbre” sobre todo por las nuevas cepas.

No obstante, ha destacado que ya están trabajando con Turisme para cuando la situación epidemiológica permita abrir corredores de movilidad, pero ha insistido en que más allá de esta solución “puntual”, lo que se necesita es un espacio europeo sanitario que garantice la movilidad a todas las personas vacunadas.

Puig ha confiado en que se pueda cumplir el objetivo del Ministerio de que el 70% de la población esté vacunada en verano y, al respecto, ha resaltado que la vacuna de Janssen, de una sola dosis, permita comenzar a principios de abril con la vacunación masiva.[:ca]El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que este divendres el Consell aprovarà un pla específic per a les empreses d’oci que més temps porten tancades a conseqüència de la pandèmia i, sobre este tema, ha demanat “comprensió” al sector turístic i de l’hostaleria perquè hi ha “buscar tots els equilibris, però el fonamental és la salut”. “Es tracta de salvar vides, l’ocupació i les empreses, però per aqueix ordre”, ha assenyalat.

Puig, després de mantindre una reunió a Alacant per videoconferència sobre digitalització del sector turístic, ha destacat que este nou pla se sumarà al Pla Resistir, dotat amb 400 milions, i ha recalcat la importància que es coneguen tots els instruments que inclou perquè “a vegades es demana una quantitat inferior”.

“No es tracta de posar xifres fetitxe sinó de caminar per a suturar les conseqüències negatives que esta pandèmia està causant al conjunt de l’economia, no sols al turisme”, ha recalcat. A més, ha destacat que el Govern d’Espanya també traurà un pla d’ajuda que és “molt convenient que així siga per a completar al de la Generalitat”.

Puig ha garantit que les restriccions “no romandran ni un dia més de les que siguen necessàries”, però s’aniran “suavitzant sense moviments disruptius, del blanc al negre, sinó amb una escalada el més prudent per a no laminar tot l’esforç realitzat”.

Preguntat per la demanda que planteja interposar la Distribució per a reclamar el lucre cessant derivat del tancament de l’hostaleria, ha comentat que qualsevol associació “té el dret a judicialitzar el que consideren”, però ha defensat que la Generalitat “pren les decisions pensant en l’interés general i la prioritat de la salut”.

Així, ha recalcat que “no es vol fa restriccions per fer restriccions” i, de fet, ha recordat que la Comunitat Valenciana “no és la que més” ha limitat l’obertura del sector, sinó que es tracta “d’una mesura implantada en tota Europa per a controlar l’espai de la sociabilitat”. Puig ha constatat que “el problema no són els bars sinó l’espai de sociabilitat i per això també exigim que no s’exporten els bars a domicilis particulars”.

“No es tracta de criminalitzar un sector, mai l’hem fet, sinó de compartir amb ells com superar la pandèmia amb seguretat, no sols per als pròxims dies, sinó per a arribar a una normalització que permeta obrir tot i per a això no es pot avançar més del que és prudent”, ha constatat.

Desescalada

En eixe sentit, Puig ha insistit que quan al març concloga l’actual pròrroga de restriccions hi haurà “una reflexió” perquè “som conscients del greu mal que s’infligeix no sols a l’hostaleria i a l’economia sinó el mal psicològic i emocional que també es causa a una part important de la societat”.

No obstant això, ha incidit en què les decisions s’adoptaran “pensant en l’interés general i en la salut perquè encara estem en una taxa d’incidència de 500 casos per 100.000 habitants, molt lluny de l’objectiu de baixar fins als 50 casos”. Per això, ha recalcat en què pese a l’actual progrés no cap “cap triomfalisme, sinó prudència, prudència, prudència i no relaxar-nos” perquè encara “hi ha molta incertesa” sobretot pels nous ceps.

No obstant això, ha destacat que ja estan treballant amb Turisme per a quan la situació epidemiològica permeta obrir corredors de mobilitat, però ha insistit que més enllà d’esta solució “puntual”, el que es necessita és un espai europeu sanitari que garantisca la mobilitat a totes les persones vacunades.

Puig ha confiat que es puga complir l’objectiu del Ministeri que el 70% de la població estiga vacunada a l’estiu i, sobre este tema, ha ressaltat que la vacuna de Janssen, d’una sola dosi, permeta començar a principis d’abril amb la vacunació massiva.[:]

Últimas noticias

Contenido relacionado