Més de 1.000 persones es beneficien de l’ajuda del Consell per a realitzar la Declaració de la Renda en la província de Castelló

Soler destaca que "en dos anys hem triplicat l'assistència als castellonencs i hem obert, per primera vegada, oficines d'atenció en tres municipis, Sant Mateu, Segorbe i l'Alcora".

186
La Federació Espanyola del Bou de Corda (FETC) va presentar al març la "Ruta del Bou de Corda "en la qual s'inclou a Xiva dins d'esta ruta de caràcter nacional

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, a través de l’IVAT, ha prestat assistència a més de 1.000 castellonenques, concretament a 1.069, a l’hora de confeccionar la Declaració de la Renda, en tan sols tres dies i mig des que dijous passat es va iniciar l’actual campanya de l’IRPF referida a l’exercici 2017.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, “en tan sols dos anys, des de 2016, hem triplicat el personal tècnic per a oferir assistència als contribuents castellonencs en la declaració, ja que s’ha passat de cinc persones en 2016 a 15 persones l’actual exercici”.

Vicent Soler ha realitzat aquestes declaracions durant la seua visita al punt d’atenció al contribuent de la Generalitat, situat a Sant Mateu, on ha acudit acompanyat de la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, i del director general de Tributs, Eduardo Roca. Allí, han sigut rebuts per l’alcaldessa de Sant Mateu, Anna Besalduch, qui els ha acompanyat en la seua visita a les oficines on es presta el servei als contribuents.

Vicent Soler ha explicat que “el servei està estalviant desplaçaments innecessaris als habitants de Sant Mateu i dels pobles de la comarca del Baix Maestrat, que fins ara s’havien de desplaçar a Castelló, Vila-real o Vinaròs si necessitaven ajuda en la Declaració de la Renda, la qual cosa suposava un trajecte mínim de 33 quilòmetres en el millor dels casos. A més, també ha permés alliberar de càrrega de treball a les tres oficines abans esmentades i donar més ventall d’opcions als ciutadans a l’hora de triar cita prèvia”.

Per part seua, la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, ha destacat que “la campanya està discorrent amb normalitat i sense cap incidència i aquesta és la millor notícia que podem tindre”.

Clara Ferrando ha agraït la col·laboració que han prestat tots els ajuntaments que han participat en la iniciativa, que en el cas de la província de Castelló són Sant Mateu, l’Alcora i Segorbe, que han estat en tot moment molt implicats en el projecte.

“Estem apostant per una Agència Tributària Valenciana que siga garant de la igualtat fiscal de tots els valencians i valencianes. També aspirem a tindre major autonomia financera i per a això estem disposats a assumir també major responsabilitat fiscal”, ha assenyalat Ferrando.