El Consell tanca 2018 amb un resultat econòmic de -840 milions, però redueix les pèrdues un 38%

Entre les xifres destaquen els 100 milions d'euros provisionats pel Consell per a fer front a sentències judicials i decisions de l'anterior govern autonòmic

La Generalitat Valenciana ha tancat 2018 amb un resultat econòmic-patrimonial negatiu de 840 milions d’euros, un 38% menys que les pèrdues de l’exercici anterior i “el millor resultat des de 2018”.

Així ho arreplega el Compte General del Consell de 2018 que ha desgranat este divendres el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, en la roda de premsa després del ple setmanal juntament amb la vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra.

Entre les xifres destaquen els 100 milions d’euros provisionats pel Consell per a fer front a sentències judicials i decisions de l’anterior govern autonòmic, que el titular d’Hisenda ha descrit com a “ruïna en diferit” del PP.

D’este cent milions, més de la mitat (52) corresponen a provisions per a afrontar la devolució d’ajudes d’Igualtat i altres 43 en previsió del pagament de la demolició de les Torres de Benidorm (Alacant), en compliment de la sentència judicial de 2017. Altres cinc milions estan provisionats per a fer front a impagaments de l’Impost de Béns Immobles (IBI) entre 2011 a 2015.

ValenciàEspañol