El Consell Social de la Universitat d’Alacant dóna llum verda a uns pressupostos que considera d’insuficients

Malgrat que l'endeutament que va impulsar el desenvolupament del campus en els anys 90 està totalment sanejat, la institució condemna les infraestructures en pro de la investigació i el Parc Científic.

El Consell Social de la Universitat d’Alacant ha aprovat aquest matí per unanimitat el projecte de pressupostos per a la institució acadèmica per al 2018.

Durant el ple, que ha tingut lloc a la sala de juntes de l’edifici del carrer Sant Ferran de la Seu d’Alacant, el president del Consell, Francisco Gómez Andreu, ha volgut destacar que “encara que s’ha conclòs totalment el pagament dels deutes derivats del desenvolupament del campus en els 90, segueixen sent pressupostos insuficients per a emprendre accions a llarg termini”.

Gómez Andreu considera oportuna la decisió del govern universitari de seguir apostant per les persones i la investigació malgrat haver de condemnar les inversions en infraestructures, que es reduiran en una mica més de 5 milions d’euros.

Després del vistiplau del Consell de Govern ahir dimarts, dia 19 de desembre, la vicerectora de Planificació Econòmica, Mónica Martí ha sigut l’encarregada de presentar el projecte pressupostari davant del Consell Social.

Martí ha informat de l’escàs marge de maniobra que permet malgrat haver-se incrementat en una mica més de tres milions d’euros reals pel que fa al de 2017. Com ja expliquem en la nota de premsa emesa ahir després del Consell de Govern, la responsable econòmica de la UA també ha volgut puntualitzar que el descens aparent en la previsió pressupostària de més de 60 milions d’euros pel que fa al de 2017 (254’6 milions davant dels 194’7 per al pròxim exercici) “correspon a un ingrés finalista i extraordinari de 63 milions d’euros destinat a l’amortització dels bons emesos per la UA a través del BEI (Banc Europeu d’Inversió)”.

Des del Consell Social s’han mostrat receptius a les demandes de la Universitat, comunes a tot el sistema públic d’educació superior valencià, sobre una nova llei que incloga la posada en marxa de plans plurianuals de finançament estable i suficient.

CatalanSpanish