El vicepresident segon del Consell visita Teulada Moraira

El vicepresident també ha destacat que “Teulada i en concret Moraira, com a nucli poblacional de platja, es veu afectat per l'augment dels preus de l'habitatge.

PublicitatAVL

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, s’ha reunit amb l’alcaldessa de Teulada Moraira, Rosa Vila i la corporació municipal per a traslladar-los les propostes de la Generalitat en polítiques d’habitatge, així com les prioritats en matèria de transició ecològica.

L’alcaldessa que ha mostrat el seu agraïment a Martínez Dalmau per la visita i per preocupar-se pel municipi, i ha plantejat els principals problemes en matèria tant d’habitatge, atés que Teulada no compta en l’actualitat amb parc públic d’habitatge ni tampoc s’han dut a terme en el mateix actuacions de regeneració urbana i també la problemàtica referides a la mobilitat. En aquest sentit el vicepresident ha manifestat que “l’aliança entre la Generalitat i l’Ajuntament de Teulada Moraira contribuirà a aportar solucions i beneficiarà a les veïnes i veïns d’aquest municipi de la Marina Alta”.

PublicitatRovira  

Martínez Dalmau ha explicat que la prioritat de la Generalitat és donar capacitat als municipis considerats Espais Urbans Sensibles perquè puguen previndre i donar resposta a les emergències d’habitatge. En esta línia, ha dit “estem treballant en mecanismes jurídics i de finançament que ens permeten desplegar en el territori la capacitat d’adquirir habitatges i que siguen els municipis els que tinguen esta capacitat”.

El vicepresident també ha destacat que “Teulada i en concret Moraira, com a nucli poblacional de platja, es veu afectat per l’augment dels preus de l’habitatge. “Un problema comú a uns altres a municipis costaners i turístics de la Comunitat que ens exigeix actuar en la regulació dels preus del lloguer perquè en aquests pobles hi ha gent que no ha tingut oportunitat de comprar-se una casa que viu tot l’any”, segons ha expressat.

Respecta als problemes de mobilitat en el municipi i a la comarca, Martínez Dalmau ha apostat per una mobilitat urbana i interurbana sempre, ha dit, basada en la sostenibilitat. Així mateix, s’ha referit a la imminent gratuïtat de l’AP-7 que valora com un gran assoliment “gràcies a governs de progrés” i en aquest marc d’avançar en mobilitat “treballa el Govern del *Botànic”.

L’alcaldessa, Rosa Vila, ha reiterat la intenció del Consistori d’apostar per la mobilitat més sostenible. A més, ha destacat després de la reunió que és important “fer comarca, perquè tots units podem treballar millor”, ha finalitzat.

Publicitat