El Consell compensa amb 8,5 milions a 5 universitats per la baixada de les taxes

El ple del Consell ha autoritzat este divendres la distribució de 8,5 milions d’euros a les universitats públiques de la Comunitat per a compensar les pèrdues que van tenir amb la reducció de les taxes universitàries durant el curs 2017-2018.

Així, la Universitat de València rebrà 3.140.054 euros; la Universitat Politècnica de València, 1.904.209; la Universitat d’Alacant, 1.547.754; la Universitat Jaume I de Castelló, 882.741, i la Universitat Miguel Hernández d’Elx, 1.015.370.

Segons ha informat la vicepresidenta i portaveu del Govern valencià, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, la finalitat d’esta línia pressupostària és compensar a les universitats públiques de la Comunitat per la reducció del preu del crèdit en primera matrícula en l’ensenyament de grau i màster.

Oltra ha recordat que la reducció de les taxes afectava el curs passat i a l’actual, amb una reducció total d’un 15%, el 7% en el curs 2017-2018 i el 8% en el de 2018-2019.

“El que fem és compensar a les universitats per la falta d’ingressos que els ha produït la reducció de les taxes perquè no hi haja una pèrdua d’ingressos”, ha indicat.

D’altra banda, la vicepresidenta ha informat que el Consell ha autoritzat la implantació de 17 nous ensenyaments universitaris de grau, màster i doctorat en la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat d’Alacant, la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

Així, s’ha aprovat la implantació del Grau en Ciències de Dades en la Universitat de València i en la Universitat Politècnica de València; el Grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs i Experiències Interactives en el Centre Florida Universitària, i el Màster Universitari en Gestió Administrativa en la Facultat d’Administració i direcció d’empreses.

En la Universitat d’Alacant s’han autoritzat els graus de Màrqueting; Gastronomia i Arts Culinàries, i Relacions Internacionals, així com els màsters universitaris en “Història del Món Mediterrani i les seues Regions. De la Prehistòria a l’Edat Mitjana”, de Ciberseguretat, i el d’Adreça i Planificació de Turisme, Innovació Social i Dinàmiques de Canvi.

En la universitat alacantina es podrà també obtenir el Doctorat Europeu Conjunt Marie Sklodowska-Curie en Dret de Propietat Intel·lectual i Innovació (EIPIN-IS) per la Universitat d’Alacant; Queen Mary University of London (Regne Unit); Universiteit de Maastricht (Paises Baixos); Universität Augsburg (Alemanya) i Université de Strasbourg (França).

Quant a la Universitat Jaume I de Castelló, s’han autoritzat els doctorats en Ciències Biomèdiques i Salut i el Doctorat Europeu Conjunt Marie Sklodowska-Curie en Geoinformática/European Joint Doctorate Marie Sklodowska-Curie in Geoinformatics per la Universitat Jaume I de Castelló, Universidade Nova de Lisboa (Portugal) i Westfälische WilhelmsUniversität Münster (Alemanya).

Finalment, la Universitat Miguel Hernández d’Elx oferirà també el Grau en Seguretat Pública i Privada, i els màsters universitaris en Tecnologia i Qualitat Agroalimentària i en Auditoria de Comptes.

El ple del Consell ha autoritzat també la supressió de dos títols de màster de la Universitat Cardenal Herrera-CEU: el màster de Gestió de la Seguretat de la Informació i el Màster Universitari en Assessoria Fiscal d’empreses, atenent la sol·licitud de la mateixa universitat.

Publicitat